Studenti gymnázia v Mostě debatovali s úspěšnými mladými lidmi o tom, jak nastartovat svůj život

15. duben 2024 12:48

Studenti gymnázia v Mostě měli 15. dubna příležitost setkat se a popovídat si s mladými úspěšnými lidmi. Tématem besed bylo, jak nastartovat svůj život.

V rámci projektu H3ekni se je navštívili youtubeři, mladí podnikatelé i lidé, kteří jsou přes svůj zdravotní hendikep úspěšnými sportovci. Zájem o debaty projevily podle vedení gymnázia 200 studentů napříč všemi ročníky.

„Cílem projektu je inspirovat studenty škol prostřednictvím mladých osobností, které už něco dokázaly. Jsou to například známí influenceři a blogeři, kteří už mají za sebou nějakou životní zkušenost a životní příběh,“ vysvětluje Milan Kříž, projektový manažer H3kni se.

Do Mostu přijelo celkem 10 lektorů, tedy mladých úspěšných osobností. Mezi nimi například youtuber Lukáš Lukefry Fritscher.

H3kni se. Gymnázium Most

Co by si podle něj měli studenti z besedy s ním odnést? „Mohlo by je to třeba inspirovat k novým pohledům na svět, dalším z cílů, které tento projekt má, je také určitá prevence kouření – ukázat, že existuje spousta jiných aktivních způsobů vyžití života,“ shrnuje youtuber Lukefry.

Tváří projektu H3keni se je Jan Strach. Ve svém mladém věku založil a vlastní velmi úspěšnou produkční společnost, která kromě videoklipů natáčí i reklamy pro automobilky nebo banky.

Právě na besedu s ním se přihlásila studentka Adéla Křivánková. „Přijde mi jako zajímavá osobnost a také tvorba některých lidí, se kterými spolupracuje, se mi hodně líbí. Proto jsem o tom chtěla zjistit víc,“ vysvětluje.

Nebát se vzít život do svých rukou

Jan Strach na úvod vysvětlil, co se studenti dozvědí: „Proberu s vámi sebe a své projekty, kreativní tvorbu obecně a podnikání v tomto odvětví, pak se dostaneme i na podnikání v mladém věku obecně a probereme si i případné vaše cíle.“ A co je podle něj největší přínos projektu H3ekni se? „Krása toho projektu je v tom, že může studentům ukázat, že mohou cokoliv – že mají všechno ve svých rukou.“

Projekt H3kni se se do Ústeckého kraje vrátí zřejmě na podzim, kdy navštíví jednu z ústeckých středních škol.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související