'Stále stejné vleklé zranění.' Jágrovy zdravotní komplikace ohrožují útok na Howeův rekord

21. prosinec 2017

Jaromír Jágr je znovu zraněný. Pětačtyřicetiletý hokejista se přitom do sestavy Calgary vrátil po pětizápasové pauze teprve minulý týden. Stejně jako předtím má zranění v dolní části těla. Pokud Jágr vynechá v této sezóně ještě dalších deset utkání, pravděpodobně letos nepřekoná rekord v počtu startů v NHL - ten teď drží legendární Gordie Howe.

V pátek tomu bude přesně rok, co se Jágr ještě v dresu Floridy stal druhým nejproduktivnějším hráčem NHL. Cestu za další významnou metou, tentokrát v podobě největšího počtu startů v zámoří, má teď ale kvůli zranění zkomplikovanou.

„Je to jedno, ale stále stejné vleklé zranění, které ho trápí. Je to zkrátka obtěžující zranění, kterého se musíme zbavit,“ popsal pro klubovou televizi kouč Calgary Glen Gulutzan, proč Jágr do středečního duelu proti St. Louis nenastoupil.

Pro pětačtyřicetiletého českého útočníka je prý taková situace hodně těžká. Navíc když se zatím v dresu Calgary neprosazuje tak, jak si představoval.

„Když se podíváte na jeho minulost, byl celou kariéru většinou dost zdravý. Proto vím, jak je to pro něj teď frustrující. Když jsem s ním mluvil včera, tak říkal, že uvidí, jak na tom zítra bude. Vím ale, že je z toho hodně špatný. Musí teď v léčbě pokračovat a uvidíme, jak na tom bude za pár dní,“ upřesnil kouč Gulutzan.

Jágra dobře zná už z doby, kdy ho před pěti lety vedl v Dallasu. Jeho svěřenci z Calgary teď hrají do konce základní části ještě 47 kol. Jágrovi přitom k vyrovnání rekordu Gordieho Howea zbývá 37 utkání. Chybět tak může maximálně v 10 duelech, pokud ovšem Calgary nepostoupí do play off.

Kromě toho by Jaromíru Jágrovi mohla k návratu na led pomoct i šestidenní pauza, která hokejistům Calgary začíná hned po pátečním zápase s Montrealem.

autor: rok
Spustit audio