Spoustu nových benjamínků mají v FK Nové Sady v Olomouci. Chybí však trenéři, vedení klubu láká rodiče

8. červen 2022

Po covidovém období opět přibývá malých fotbalistů. Tak to platí alespoň v FK Nové Sady v Olomouci. Letos jim totiž přibyly desítky dětí do týmů nejmenších. Teď proto pořádají nábor pro nové trenéry, kteří by se jim mohli věnovat.

„Od začátku roku se základna výrazně rozrostla o ty nejmenší – přípravky a předpřípravky. Do jarních částí jsme museli přihlásit čtyři nová družstva přípravky mladší a předpřípravky,“ říká šéf klubu z olomouckého předměstí Nových Sadů Josef Ondroušek.

Až 60 nových malých fotbalistů a fotbalistek

„Musím říct, že je to plus padesát až šedesát dětí v našem oddílu. Je to pro nás obrovská radost a moc nás to těší,“ dodává. Znamená to ale získat i nové trenéry. Většinou jsou to rodiče malých fotbalistů. „Samozřejmě jim zaplatíme licenci, to je alfa a omega. I tito tatínci nebo obecně rodičové, kteří nikdy předtím netrénovali, musí mít nějaké vzdělání. Takže jim zaplatíme licenci, kterou pořádá fotbalový svaz. Děkujeme za každého rodiče a trenéra, který přijde,“ prohlašuje Ondroušek.

„Musím říct, že je to plus padesát až šedesát dětí v našem oddílu. Je to pro nás obrovská radost a moc nás to těší.“ 
Šéf FK Nové Sady Josef Ondroušek

Po covidu tak vládne na Nových Sadech podle Josefa Ondrouška zájem o sport. „Děti jen seděly doma a nemohly se pohnout, tak možná i to byl impulz, aby začaly. Spíš mám ale pocit, že si to děti mezi sebou řeknou ve škole: Támhle je to dobré, támhle se mi to líbí, pojďte to zkusit,“ myslí si Ondroušek.

Zájem rodičů o sportování dětí potvrdil i trenér mládeže Tomáš Soldán. „Po covidu chce být každý venku, na čerstvém vzduchu. Zápal nejen dětí, ale i rodičů je velký. Děti jsou v kolektivu, mohou si společně hrát a dovádět,“ chválí zájem o sport na olomouckých Nových Sadech Tomáš Soldán.

autor: min
Spustit audio