Špotáková kralovala Memoriálu Josefa Odložila. S náramkem na ruce od syna

6. červen 2017

Hod oštěpem patří i letos mezi výstavní české atletické disciplíny. Potvrdily to výsledky prestižního Memoriálu Josefa Odložila v Praze, kde se jak mezi muži, tak mezi ženami radovali domácí závodníci. Jakub Vadlejch ukázal, že je momentálně jedním z nejstabilnějších oštěpařů na světě a Barbora Špotáková potvrdila, že s ní i v jejích 35 letech musejí soupeřky počítat.

Při každém z šesti pokusů Barbory Špotákové solidně zaplněná tribuna na Julisce zašuměla. K pozitivním emocím měli fanoušci důvod. Hned pětkrát dvojnásobná olympijská vítězka 60 metrů a už chyběl jen pokus, který by ulétl za 65 metrů, což je hranice světové extratřídy. To se zkušené české oštěpařce sice nepovedlo, ale i tak odcházela ze stadionu s úsměvem.

„Já jsem nečekala, že tady vyhraju. Jediné, co mne mrzí, je, že jsem mohla hodit trošičku dál,″ komentovala světová rekordmanka svůj výkon 62 metrů a 88 centimetrů. A energii vítězce dodávala i podpora blízkých.

„Mám tady všechny talismany, Janečka, kamarády, na ruce mám náramek od Janečka ke Dni matek. Já prostě věřím, že mi ta energie pomáhá,″ říká.

Skvěle se ale na Julisce dařilo i Nikole Ogrodníkové, která vylepšila svůj osobní rekord na 62 metrů a 24 centimetrů a hlavně je další českou oštěpařkou, která se nominovala na srpnové mistrovství světa v Londýně.

Tam už s jistotou vyrazí i Jakub Vadlejch, který hodem 87 metrů a 21 centimetrů potvrdil, že patří mezi absolutní světovou špičku.

autor: jam
Spustit audio