Sports Take s mistry světa v raftingu

31. říjen 2011

Vítězství Petry Kvitové na Turnaji mistryň nebo titul St. Louis Cardinals v play off Major League Baseball – nejen o tom v první hodině vysílání. Druhá část magazínu Sports Take už patřila raftingu.

Zlatý a dvakrát stříbrný chaos v sauně. To je s nadsázkou letošní mistrovství světa v raftingu z českého pohledu. Saunou je závodění nesmírně vlhké v kostarické džungli. O chaos se postarali sami organizátoři, kterým reputaci vylepšili jen zahraniční pořadatelé „na výpomoc“. A dvě stříbrné a jedna zlatá, to už jsou výsledky České republiky v celkovém pořadí. Titul vybojovaly ženy, stříbro muži i junioři. Ve studiu jsme přivítali čerstvého juniorského vicemistra světa Antonína Haleše, dlouholetého českého reprezentanta Jaroslava Pospíšila a organizátora raftařských akcí Libora Pešku.

Skokan na lyžích Jakub Janda se rozhodl závodit až do olympiády v Soči. A co se stalo dál?

Petra Kvitová ovládla v tureckém Istanbulu Turnaj mistryň – tenisové vyvrcholení sezóny s dotací 4,9 milionu amerických dolarů. Kdo jí stál v cestě?

Světová série baseballistů zná svoje vítěze – v rozhodujícím sedmém utkání finále play off Major League Baseball porazil tým St. Lous Cardinals celek Texas Rangers 6:2. Na telefonu jsme přivítali Marka Vičara, zástupce baseballového klubu Draci Brno.

Sportovní svazy sdružené v iniciativě Český sport 2011 chtějí, aby poslanci mysleli na sport při schvalování nového loterijního zákona a zdanění hazardu. Také sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská je přesvědčena, že investice do sportu se státu vyplatí.

Vystudovaný pedagog, který dovedl v letošním roce nejlepší českou tenistku k vítězství ve Wimbledonu i na Turnaji Mistryň. Trenér David Kotyza.

Komentář magazínu Sports Take – netradiční pohled na tenisový Turnaj mistryň nabízí Daniel Stach.

V mistrovství světa silničních motocyklů bude příští rok startovat i český tým. Tedy možná. Víc už dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.