Sports Take o ultimate frisbee a hokejbalu

7. červenec 2010

Magazín Sports Take se snaží dávat prostor sportům, které nejsou na titulních stránkách. A drželi jsme se této myšlenky i tentokrát. Hlavními tématy se pro 75. vydání staly ultimate frisbee a hokejbal.

Hokejbalový tým ČR do 20 let vybojoval na MS 2010 stříbrné medaile. Nutno ale dodat, že šlo z pohledu diváka o napínavou zápletku od začátku až do konce. Pomalejší rozjezd korunovali hráči českého výběru skvělými výkony v dalším průběhu šampionátu. Nad síly naší „dvacítky“ byli nakonec jen hráči Kanady. Nejen o zlomových momentech celého turnaje jsme si povídali s vedoucím týmu Petrem Tomášem a hráčem Jiřím Kručkem.

Balík sportovních novinek posledních sedmi dní. Takový je Rychlý přehled.

Světový šampionát v ultimate frisbee pořádaný v Praze je v plném proudu. Jak si vedou české týmy a kdo patří mezi nejvážnější favority na celkové vítězství? Co si představit pod projektem Ultimate Peace, který se rozhodli pořadatelé aktivně podporovat? Na tyto otázky odpovídala Irena Zatloukalová, členka organizačního týmu MS.

Fenomén. Tak mu přezdívali nejen domácí fanoušci, ale i celý fotbalový svět. Muž s číslem 9 ovšem zaměstnával média, vedle střeleckých schopností, i svojí „nesportovní“ nadváhou. Přesto patří mezi sportovce, na které se rozhodně nezapomene.

Informace z Mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích Rally Bohemia, doplněné o výsledky ze závodu Moto GP. Více už náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.