Sports Take o Tour de France a ultramaratonech

27. červenec 2011

„Stará dáma“ – Tour de France – poznala své vítěze i poražené pro rok 2011. Jaká byla? Pozvali jsme vás ale také na mistrovství republiky ve skocích do vody, které je naplánováno už na tento pátek a sobotu. Druhá hodina vysílání už patřila cyklistickým ultramaratonům.

Pozvání do druhé hodiny vysílání přijal cyklistický ultramaratonec Jiří Hledík. Na začátku srpna pojede ultramaraton v Rakousku. Čeká na něj 2 150 km s 28 000 metry převýšení a zvládnout musí celou trať za 6 dnů. Navíc se chystá příští rok na Race Across America – nejtěžší ultramaraton světa. Ten ještě žádný Čech nedokončil. Zvládne 4 800 kilometrů s 37 000 metry převýšení za méně než 12 dní?

Triatlonistka Lucie Zelenková se stala vůbec první českou reprezentantkou, která veze z evropského šampionátu cenný kov. A co se stalo dál?

98. ročník Tour de France? Víc než 3 400 kilometrů v 21 etapách, jeden vítěz, několik poražených a celá řada zraněných – „Stará dáma“ se v roce 2011 ukázala v plné síle. Třítýdenní souboj nejlepších cyklistů světa hodnotil Roman Kreuziger starší, otec jediného českého zástupce na Tour.

12. ročník mistrovství republiky ve skocích do vody – to je Budweiser Budvar Highjump 2011. O akci, která je plánována na tento pátek a sobotu, už podrobněji mluvila Gabriela Al Dhábba, PR manažerka celého šampionátu.

„Dnes oznamuji, že oficiálně končím.“ Věta pronesená 20. července 2011 definitivně uzavřela kariéru Yao Minga, nejvyššího basketbalisty současné NBA.

Talismany a rituály – jsou nedílnou součástí sportovního výkonu? Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

Casey Stoner ovládl další letošní velkou cenu. Vyhrál na okruhu Laguna Seca, ve Velké ceně USA. O deset míst horší byl náš Karel Abraham. Až do noci sledoval závod MotoGP i Honza Dvořák, který dodal aktuální informace.

Bikers Bar

0:00
/
0:00
autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.