Sports Take o sportovní střelbě

11. květen 2010

Rozhodnutí ve zlomku vteřiny je pro každého sportovního střelce alchymií úspěchu. Olympijský vítěz, pro mnohé prý zcela nečekaný. O to víc pak překvapila jeho absolutní dominance, která nemá na vrcholných akcích obdoby. David Kostelecký, zlatý medailista z LOH v Pekingu 2008 ve střelecké disciplíně TRAP. V hodinovém rozhovoru s Davidem Kosteleckým byla právě tato disciplína hlavním tématem.

V rozhovoru, který jsme natočili bezprostředně po jeho příletu z Číny, se máte možnost dozvědět více například o technice střelby, o úspěšné spolupráci se sportovní psycholožkou doktorkou Evou Šauerovou či o vojenské misi v Afghánistánu, které byl David Kostelecký na několik dní členem.

Vysílání jako vždy otevřela rubrika Rychlý přehled. Tento týden jsme zacílili na moderní pětiboj, házenou, basketbal a jachting.

Nové mistry poznala v uplynulých dnech i volejbalová extraliga. Na trůn usedli, po pětileté přestávce, hráči Kladna. Jaké byly rozhodující momenty celého play off? I na to jsme se ptali Jindřicha Licka, trenéra vítězného kladenského týmu.

Dříve jako by platilo pravidlo, že pokud je český hokej v krizi, nominuje svazové vedení na místo reprezentačního trenéra Luďka Bukače. A právě kouče mistrů světa z let 1985 a 1996 jsme požádali o komentář k letošnímu šampionátu v Německu.

Každé olympijské hry mají svého krále. Těm mexickým v roce 1968 ovšem vládla královna. Sportovní gymnastka Věra Čáslavská, osobnost pro tento týden.

Pátý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích Rally Nový Zéland měl na startovní listině i české zastoupení. Jak si vedl Martin Prokop, který startoval s Fordem Fiesta S2000? O tom už Honza Dvořák v pravidelném Biker's baru.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio