Sports Take o dráhové cyklistice

6. duben 2010

Sváteční Sports Take sice pomlázku nepřinesl, zato si přichystal dávku sportu. A to především z nejvyšších českých týmových soutěží, které vstupují do svých závěrečných bojů o titul. Řeč je o volejbalu a futsalu. Nezapomněli jsme ovšem ani na nominační boje českých házenkářek o evropský šampionát.

Dráhová cyklistika je jedním z mála sportů, kde se skutečně pořád „něco děje“. I proto přijal pozvání na hodinový rozhovor Jan Kopač, předseda komise dráhové cyklistiky a zároveň vedoucí týmu pro letošní MS v dánské Kodani. Otázky a odpovědi se týkaly jak samotného světového šampionátu, tak úprav pravidel směrem k OH v Londýně 2012.

Volejbalová Kooperativa vrcholí, už jen čtyři týmy mají možnost zasáhnout do boje o titul. Na jak vypjaté zápasy se mohou diváci ještě těšit? To hodnotila rovnou dvojice volejbalových odborníků. Zdeněk Haník, bývalý trenér české reprezentace zastávající nyní pozici televizního experta, a Jan Svoboda, nynější trenér českého národního týmu a navíc kouč Příbrami.

Debakl, fiasko, sportovní zmar. I tak by se dal ohodnotit čtvrtfinálový výkon Pardubic proti favorizované Chrudimi. Jak jinak také pojmenovat konečný výsledek, který se zastavil na hodnotě 1:17. Nejen to, ale také ambice v semifinálových bojích komentoval Ota Stejskal, hlavní trenér dlouhodobě nejlepšího českého týmu ERA–PACK Chrudim.

Golfista Tiger Woods, jachtařka Veronika Fenclová nebo třeba boxer David Haye. I oni byli hlavními postavami Rychlého přehledu.

Česká reprezentace žen v házené bojuje o svoji nominaci na evropský šampionát. A právě v těchto dnech vybojovala dvě cenná vítězství nad týmem Ázerbájdžánu. Přesto nemá stále nic jisté. Výkony i možnosti případného postupu hodnotil Jiří Tkadlec, šéftrenér ženského národního týmu.

V roce 1985 vybojoval svůj první titul světového šampiona. V roce 2005, tedy přesně po dvou dekádách plných triumfálních vítězství, svoji profesionální kariéru ukončil. A přesto je o něm stále slyšet. Šachový fenomén Garry Kasparov.

V České republice se jely o víkendu hned dvě rallye. Výsledky z těchto podniků, ale i závodů Formule 1 se dozvíte od našeho kolegy Honzy Dvořáka.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio