Sports Take nejen o sněhu a ledu

17. březen 2009

Sedmé vydání Sports Také mělo zpočátku zaostřeno na úspěch rychlobruslařky Martiny Sáblíkové. Nemohlo chybět ani představení dalšího ze série extrémních závodů Red Bull Crashed Ice, tentokrát ze švýcarského Lausanne.

Biker´s Bar zaostřil na fenomenálního Sebastiana Loeba a jako osobnost jsme vám představili nevidomého Jana Říhu, který úspěšně zdolává nejvyšší vrcholy světa. Na kolik si sponzoři hodnotí plavce Michaela Phelpse, i o to se zajímala naše poslední rubrika.

S hlavním hostem Martinem "Jimmim" Štrougalem jsme si povídali o freeskiingu, konkrétně pak o Tricky Roulette, adrenalinové akci s nádechem hazardu. Na jezdce čekal největší skok, který u á nás kdy stál. Jaké triky mohli diváci vidět? Jak vypadá porovnání českých borců ve srovnání se světem? Co pro freeskiera znamená letní příprava? A jaké lyžařské vybavení nesmí žádnému závodníkovi chybět? Jaké triky byly k vidění? To je jen střídmá ochutnávka položených otázek.

00883925.jpeg

Kanadská olympijská dráha přivítala o uplynulém víkendu při MS nejrychlejší závodníky na "ostrých nožích". Krok za krokem jsme sledovali úspěch Martiny Sáblíkové, představili jsme i jméno nejúspěšnějšího rychlobruslaře historie.

Série extrémních závodů v ledovém korytě Crashed Ice se přestěhovala z Prahy do švýcarského Lausanne. Jaké byli reakce závodníků na závodní trať? Obstáli opět čeští závodníci v porovnání se světovou konkurencí?

Tři starty-tři vítězství. Tak vypadá dosavadní sezóna fenomenálního Sebastiana Loeba a jeho týmového kolegy. Má tak nejlépe nakročeno k získání šestého titulu mistra světa. Na závěry je však ještě brzy, Kyperská rallye byla totiž teprve třetí soutěží z dvanáctidílného seriálu. Právě o ní už více Honza Dvořák.

V pravidelné rubrice, kde vám každý týden představujeme osobnost z různých sportovních koutů, jsme tentokrát udělali výjimku a představení jsme nechali na osobnosti samé. Byl to Jan Říha, nevidomý horolezec, který zdolal řadu vrcholů, naposledy Kilimažáro. Poslechněte si celý rozhovor, ve kterém se dozvíte, jak leze nevidomý horolezec, jaká jsou největší úskalí a jaká byla cesta na vrchol Afriky.

Nad hvězdou čínských her, plavcem Michaelem Phelpsem, se vznesla kouřová clona marihuanové aféry. Je tím ohrožena jeho sportovní kariéra? Ztratí snad své "marketingové kouzlo" a odvrátí se od něj sponzoři?

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.