Sports Take na vlně sportovní psychologie

16. leden 2012

SP biatlonistů v Novém Městě na Moravě, šance českých házenkářů na ME nebo evropské stříbro pozemních hokejistů – hlavní témata první části vysílání. Ve druhé hodině jsme se věnovali sportovní psychologii.

„Vím, že všechno je možné, pokud do svých výkonů zapojíte mysl.“ Michael Phelps, čtrnáctinásobný olympijský vítěz v plavání. „Trénuji svoji mysl na to, abych běžel 9,6.“ Tyson Gay, mistr světa v běhu na 100 metrů. „U mě dělá psychika 70%.“ Kateřina Emmons, olympijská vítězka ve střelbě. Jak zapojit hlavu, jak vytrénovat hlavu, jak použít hlavu? Naše pozvání přijala sportovní psycholožka Zuzana Němečková.

Americká lyžařka Lindsey Vonnová přepsala historické tabulky. A co se stalo dál?

Na Rally Dakar vybojovali dvě vítězství Francouzi – Cyril Despres mezi motorkáři a Stephane Peterhansel v kategorii automobilů. Co výsledky v dalších kategoriích? A jak si vedli čeští jezdci?

Čeští házenkáři rozehráli evropský šampionát v Srbsku výhrou nad mistry světa z roku 2007 Němci 27:24. Náš tým obhajuje osmé místo z Evropy 2010, ale co hlavně – bojuje v přímé kvalifikaci o účast na Olympijských hrách v Londýně. Na telefonu jsme přivítali bývalého elitního hráče Daniela Čurdu, který nyní zastává pozici sportovního ředitele klubu Dukla Praha.

Rally Dakar 2012 je u konce. A po dlouhých letech bez jedné velké motoristické legendy – řidiče kamionu Vladimira Čagina. Právě on se stal naší Osobností týdne.

O kalhotkách – a nejen o nich. Komentář magazínu Sports Take připravil Daniel Stach.

Skoro 300 biatlonistů ze 33 zemí světa společně s 250 členy realizačního týmu – trenéry, fyzioterapeuty, maséry nebo servismany. SP v Novém Městě na Moravě byla ale především zkouškou pro organizační tým. Víc v následující rubrice.

Německý double a české stříbro. To je mistrovství Evropy v halovém hokeji. Čeští pozemní hokejisté ve finále prohráli s domácími Němci 0:4, i když v prvním poločase s nimi ještě drželi krok. České reprezentantky skočily páté a udržely se tak v elitní divizi. Titul slaví Němky – nad Běloruskem vyhrály 5:4 v penaltovém rozstřelu. Celý turnaj hodnotil Tomáš Babický, trenér českého týmu.

Český motocykl ve světovém mistrovství? Více už dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio