Sports Take na kole a golf kroketu

15. srpen 2011

Biker Jaroslav Kulhavý vyhrál jako první Čech v historii celkové hodnocení SP. S jakou taktikou pojede na MS? Ultramaratonský cyklista Jiří Hledík právě v těchto dnech bojuje na trati Race Around Austria. Spojili jsme se s ním a jeho doprovodným týmem přímo na trati. Druhá hodina vysílání už patřila golf kroketu.

Golf kroket. Sport, který se na titulní stránky dívá hodně z dálky. Přesto má propracovaný systém soutěží a za několik dní ho čeká mistrovství České republiky. Rodina kroketu je poměrně široká a některé její „děti“ si můžete vyzkoušet sami doma na zahradě. Jak se hraje s „palicí“ a kde se bude hrát na té nejvyšší úrovni? Nejen o tom jsme v hodinovém rozhovoru mluvili s Janem Čihákem z Kroketového klubu Praha, který je zároveň organizátorem českého šampionátu. Spolu s ním přijal pozvání i další hráč Štěpán Hazdra.
Pozn.: V rozhovoru jsme zmínili jméno Davida Hajna, který vede „Žebříček AČMK asociačního kroketu“. Pro víkendové MČR je ovšem rozhodující „Žebříček AČMR golf kroketu“ – tomu vládne Otakar Stankuš.

Miroslav Podborský a Hana Švarcová jsou mistry světa v kvadriatlonu. A co se stalo dál?

Stylem start–cíl. Tak letos pravidelně vítězí biker Jaroslav Kulhavý. V neděli ovládl závod SP v Novém městě na Moravě a jako první Čech v historii zvítězil i v celkovém hodnocení seriálu. Kdy se rozhodl, že nastoupí hned na začátku celého závodu? A pojede stejným stylem i MS?

Cyklistický ultramaratonec Jiří Hledík rozjel jeden z vrcholů letošní sezóny – závod Race Around Austria. Stovky kilometrů a 28 000 metrů převýšení musí zdolat za 6 dní. Jaké jsou podmínky přímo na trati? Nabízíme pohled závodníka i realizačního týmu.

V magazínu Sports Take pozorně sledujeme výkony našich hostů. Tentokrát jsme zaostřili na Petra Koukala, nejlepšího českého badmintonistu. Proč vypadl na Mistrovství světa v Londýně už v prvním kole?

Střelecký maraton v Bělehradu je u konce. Čeští reprezentanti bojovali o evropské tituly. Jak se dařilo nejlepším českým střelcům?

V roce 1956 se stal juniorským mistrem republiky ve vrhu koulí, přesně o 20 let později pak olympijským vítězem ve skeetu. Střelec Josef Panáček.

Kdo ze sportovců dokáže strhnout dav fanoušků na svoji stranu? Téma pro Daniela Stacha v komentáři magazínu Sports Take.

Motorky v Brně, motorky ve Finsku a motorky v Opařanech u Tábora. Víc už náš kolega Honza Dvořák.

Bikers Bar

0:00
/
0:00
autor: Miroslav Lenc
Spustit audio