Sports Take: hokej, volejbal a další sporty

25. květen 2010

Čeští hokejisté jsou mistry světa! Ve finále světového šampionátu porazili favorizované Rusy 2:1. Přinášíme rozhovory natočené bezprostředně po triumfu i pohled odborníka na hru českého týmu. Třikrát a dost. I tak by mohl znít titulek představující nové volejbalové mistry České republiky. Důvod je jasný. Byli to právě hráči Kladna, kteří dokázali zastavit dominantní postavení českobudějovického Jihostroje, jenž opanoval extraligový trůn od roku 2007.

S hlavním trenérem kladenských volejbalistů a majitelem klubu v jedné osobě – Jindřichem Lickem – jsme mluvili nejen o průběhu sezony, ale i o situaci v Českém volejbalovém svazu, který má nového předsedu.

V pravidelné rubrice Rychlý přehled sledujeme výkony v různých sportech a dnes se zaměříme například na horská kola, baseball a střelbu. Dozvíte se také o až neuvěřitelném světovém rekordu – ve 13 letech stanul na vrcholu Mt. Everestu.

Český hokej se vrátil na výsluní. Naši hráči ve finále mistrovství světa porazili Rusko 2:1 a vracejí se domů se zlatými medailemi. Více už kolega Pavel Petr v příspěvku pro Český rozhlas Radiožurnál.

Jedním z hrdinů hokejového finále se stal brankář Tomáš Vokoun. Ten držel čisté konto až do poslední minuty, kdy ho překonal Pavel Dacjuk. Víc ale český gólman po řadě skvělých zákroků soupeři nedovolil. Po zápase vyzpovídal šťastného Tomáše Vokouna reportér Radiožurnálu Pavel Petr.

Světový hokejový šampionát pohledem Mariana Jelínka, dlouholetého osobního trenéra Jaromíra Jágra. Co se muži s číslem 68 honilo hlavou během posledních minut finálového zápasu? Pomůže titul českému hokeji?

Ivan Basso a Floyd Landis. Dvě jména, která skloňoval v posledních dnech celý cyklistický svět. Každé ale z jiného důvodu. Ivan Basso vyhrál královskou etapu na Giru d’Italia, zatímco Floyd Landis se přiznal k systematickému užívání dopingu. Podrobně jsme se oběma tématům věnovali v rozhovoru s cyklistickým odborníkem Martinem Rauferem.

Celé Česko sice žije hokejem, ale i přes náš úspěch na světovém šampionátu v Německu je potřeba také připomenout, co se odehrálo o víkendu na poli motorismu. V jižních Čechách proběhla jedna z nejkrásnějších rallye a ve Francii bojovali o body naši motorkáři. To vše sledoval Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.