Sports Take: gymnastika a cyklistika

23. květen 2011

Biker Jaroslav Kulhavý suverénně vyhrál závod světového poháru a navíc jako první člověk v historii na 29palcovém kole. Nejen závod, ale i techniku komentoval jeho trenér Viktor Zapletal. Mluvili jsme i o dalším českém cyklistovi Romanu Kreuzigerovi a také o dopingovém mraku kolem Lance Armstronga. Druhá hodina vysílání patřila sportovní gymnastice.

O české sportovní gymnastice bylo ve světě zase slyšet. Před týdnem totiž na Světovém poháru v Moskvě vybojovala Jana Šikulová bronz na bradlech. Ale pozor – absolutní vrchol roku, tedy Mistrovství světa v Tokiu, gymnasty teprve čeká. Vedle světových titulů půjde i o kvalifikační místa na olympijské hry do Londýna. Pozvání do studia přijal Stanislav Vyzina, trenér ženské reprezentace.

Horolezec Radek Jaroš zvládl výstup na Lhoce – čtvrtou nejvyšší horu světa. A co se stalo dál?

Biker Jaroslav Kulhavý ovládl světový pohár v cross country horských kol. V britském Dalby Forrest se soupeřům trhnul hned v prvním kole a během celého závodu se k němu už nikdo nedokázal přiblížit. Na druhém místě skončil se ztrátou 50 sekund dvojnásobný olympijský vítěz Julian Absalon. Ve vysílání závod hodnotil Viktor Zapletal, trenér úřadujícího mistra Evropy Jaroslava Kulhavého.

Pro jedny fenomén, pro druhé sportovec s doživotně pošramocenou pověstí – cyklista Alberto Contador.

Ukončit kariéru jako vítěz, nebo bojovat mezi nejlepšími do poslední možné chvíle? Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

Královskou etapu Giro d’Italia vyhrál Španěl Mikel Nieve – průběžnému pořadí ale dominuje jeho krajan Alberto Contador. Český reprezentant v barvách Astany – Roman Kreuziger – dojel se ztrátou čtyř minut devátý a průběžně na osmém místě ztrácí 8 minut a 58 sekund. Nejen probíhající Giro d’Italia komentoval Martin Raufer, redaktor cyklistického časopisu 53x11.

Sebastian Vettel zvítězil ve Velké ceně Španělska vozů Formule 1. Jeho triumf ale nebyl jednoznačný. Bojoval až do posledního kola, kdy rosil pneumatiky, aby mu vydržely. Jak důležité jsou teď pneumatiky ve Formuli 1? O tom už víc náš kolega Honza Dvořák.

Úřadující beachvolejbaloví mistři světa a olympijští vítězové z Pekingu Todd Rogers a Phill Dalhausser prohráli ve finále světového okruhu v Praze na Štvanici. Po skvělé sérii 40 zápasů bez prohry je porazili zkušení Brazilci Emanuel s Alisonem. S Phillem Dalhausserem mluvil ihned po zápase Štěpán Pokorný z Radiožurnálu.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio