Sports Take 02

10. únor 2009

Ve druhém dílu Sports Take jsme nemohli nechat bez povšimnutí MS v rychlobruslení, protože tam se psaly dějiny. Ohlédli jsme se i za sezónou skicrossu, kde je zatím v čele seriálu světového poháru Tomáš Kraus. Další pohled zpět patřil snowboardovému contestu The O'Neill Evolution 2009. Představili jsme opět osobnost světového sportu, tentokrát jsme vzpomněli na cyklistu Marca Pantaniho.

Hlavními hosty pořadu byli muži spjatí s Red Bull Crashed Ice, konkrétně organizátor Milan Formánek a třetí v celkovém pořadí Lukáš Fiala. Ale byl opravdu třetí? Nebylo to trochu jinak? S jakými problémy se museli vypořádat organizátoři i závodníci během přípravy, a pak i samotného závodu? Byl výběr komentátorů tou nejlepší možnou volbou? I na to jsme se ptali...

00862722.jpeg

"Nevím, jestli je to nejcennější titul, ale určitě je to ten nejneuvěřitelnější," řekla Martina Sáblíková těsně poté, co se stala nejlepší rychlobruslařkou planety. Jak závod probíhal? Co na to soupeřky?

Ať už surfujeme na internetu, čteme noviny, posloucháme rádio nebo sledujeme televizi, všude se opakuje slovo "krize". Krize se už dostala i do světa rychlých kol a silných motorů. Jak konkrétně nám řekl Honza Dvořák.

Jedna z nejkontroverznějších osobností světové cyklistiky, muž, který jako jeden z mála dokázal konkurovat Lanci Armstrongovi a Janu Ullrichovi. Marco Pantani odešel z tohoto světa před pěti lety. Rozloučit se s ním přišlo na 10 000 lidí, kteří byli přesvědčeni, že odešel král. Kdo byl a co dokázal?

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio