Sportovcem regionu je akrobatický pilot Martin Šonka, cenu pro kolektiv dostal Jihostroj

18. prosinec 2019 15:51

Člen aeroklubu Tábor Martin Šonka sice v roce 2019 přišel v posledním závodě o šanci stát se znovu mistrem světa, přesto nasbíral nejvíc bodů v anketě o nejlepšího sportovce Jihočeského kraje.

Letošní bronzový pilot ze seriálu světového šampionátu Red Bull Air Race a třetí z mistrovství světa v letecké akrobacii ve Francii v disciplíně freestyle tak získal další trofej.

„Pro nás ta sezóna nebyla špatná, ale v mých očích zčernala posledním závodem, kde jsem se připravil o šanci obhájit titul. To je samozřejmě neúspěch, ale bylo by asi rouhání, kdybych říkal, že třetí místo na mistrovství světa je neúspěch. Je to taková moje osobní věc, smíšené pocity,“ přiznal.

Čtěte také

Vrcholem nadcházející sezóny v roce 2020 bude pro Martina Šonku mistrovsví Evropy v letecké akrobacii, které se uskuteční v České republice. „Bude v Břeclavi na konci srpna. Dále čekáme, co se stane se sérií Red Bull Air Race, jestli ji někdo převezme, samozřejmě všichni doufáme, že bude pokračovat,“ dodal.

V anketě o nejlepšího sportovce Jihočeského kraje skončila za Martinem Šonkou na druhém místě sjezdařka na divoké vodě Anežka Paloudová. „Nechápu, jak je možné, že mě neporazila, protože výčet jejích úspěchů je neskutečný. Držím jí palce a je krásné, že v jižních Čechách máme tolik úspěšných sportovců,“ chválil Martin Šonka.

Nejlepším kolektivem Jihočeského kraje se v anketě stali volejbalisté mistrovského Jihostroje České Budějovice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související