Sparta i díky rekordně rychlému gólu porazila Jablonec

11. září 2012

Fotbalisté Sparty se opět přiblížili druhému místu, které zajišťuje start v předkole Ligy mistrů. V dohrávce 26. kola Gambrinus ligy porazili Jablonec 3:0 a na druhou Mladou Boleslav ztrácejí čtyři body, na čtvrtou Slavii jen bod. Úvodní gól zápasu dal Švýcar Lustrinelli už v 11. sekundě a postaral se o nejrychlejší trefu v historii české ligy. Další branky domácích přidali Pospěch a Kisel.

Sparta tak neprohrála devátý ligový duel v řadě. Letenská Toyota aréna se dočkala gólu v rekordně rychlé době. Jablonecký obránce Kučera špatně odkopl míč, ten se odrazil přímo k Lustrinellimu a švýcarský útočník otevřel skóre zápasu.

Ve 14. minutě mohli hosté vyrovnat. Blažek sice dokázal včasným vyběhnutím zmařit šanci bývalého spoluhráče Baranka, ale odražený míč doputoval ke stejnému hráči a ten pálil do tyče. Od té se ještě odrazil k Lafatovi, jenž z metru poslal míč mimo.

Další šance si ale vytvářeli hlavně domácí hráči. Šimák trefil ve 22. minutě jen boční síť. Hostům se podařilo zmírnit úvodní nápor Sparty až po půlhodině, ale paradoxně v té době inkasovali podruhé opět po chybě obránce. Glos totiž nabídl míč přímo do běhu sparťanskému Pospěchovi a ten zvýšil na 2:0.

Druhý poločas nabídl divákům nezajímavou podívanou. Domácí v pohodě kontrolovali dvougólové vedení, které tři minuty před koncem pojistil Kisel.

Sparta Praha - FK Jablonec 3:0 (2:0)

Branky: 1. Lustrinelli, 35. Pospěch, 87. Kisel
Rozhodčí: Racek - Hojsík, Pospíšil. ŽK: Zabavník, Lustrinelli - Hušek
Diváci: 4851

Sparta: Blažek - Zabavník, Drobný, Řepka, Kadlec - Kisel (89. Kóňa), Sivok, Šimák - Lustrinelli (69. Poláček), Došek, Pospěch (79. Slepička). Trenér: Griga

Jablonec: Špit - Pončák, Svojtka, Kučera, Glos (46. Kordula) -Baranek, Hušek, Jindřišek, Weber (78. Svátek) - Smíšek, Lafata (88. Kiša). Trenér: Rada

autor: ala
Spustit audio