Sokolovu nepomohl ani fanoušek z Jindřichova Hradce. Hokejová Dukla vede v ligovém semifinále 2:0

22. březen 2022 05:00

Jihlavští hokejisté předvedli vlastním fanouškům další napínavou podívanou. Zvítězili v prodloužení díky šťastné trefě obránce Kowalczyka.

Jihlavští hokejisté vyhráli v druhém semifinále první ligy nad Sokolovem 6:5 v prodloužení. Dukla v utkání hned dvakrát promarnila tříbrankový náskok. 

Fanoušek z Jindřichova Hradce

„Já to mám z Jindřichova Hradce kousek, tak jsem přijel sám,“ říká Honza. Je z Jindřichova Hradce, ale fandí Sokolovu. „Já tam dřív bydlel, teď se to hodilo, že jsem přijel,“ vysvětluje fanoušek, který stojí po úvodní třetině v sektoru hostů jako jediný se sokolovskou šálou na krku. 

Hosté prohrávají 0:2, ale Honza věří, že Sokolov vyrovná. „Kluci si to v kabině řeknou a vlítneme na ně.“ Fanoušek neslyší, co si kdo v kabině říká. Nicméně domácí Jihlava vedla v zápase dvakrát o tři góly, Sokolov přesto zvládl při hře bez brankáře vyrovnat na 5:5. 

V kabině …

„Tam nebylo na ty kluky potřeba zvyšovat hlas, stačili si to vyříkat než jsme do té kabiny přišli mezi sebou. Šlo spíš o to je uklidnit a dodat sebedůvěru,“ nechal nahlédnout do jihlavské kabiny trenér Viktor Ujčík. 

Sokolovský kouč Martin Štrba si pochvaloval, že jeho svěřenci utkání nezabalili. „Dostali jsme to do prodloužení, kde jsme udělali zbytečnou chybičku, která byla potrestaná.“

Jihlavský obránce Daniel Kowalczyk nakonec gólem v prodloužení napínavý duel rozhodl. „Zvládli jsme to, to jediné se počítá.“

Dukla tak vede v semifinále 2:0 na zápasy. Semifinálová série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat ve čtvrtek na ledě Sokolova. 

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související