Slezský fotbalový souboj v první lize ovládl Baník Ostrava. V Karviné vyhrál 2:1

25. listopad 2021 05:20

Karvinští fotbalisté vstřelili ve slezském ligovém souboji s Baníkem Ostrava první gól a mířili za první výhrou v této sezoně. Ale nakonec dohrávaný duel 12. ligového kola prohráli 1:2. Baníkovský Nigerijec Sor nejdříve vyrovnal a pak přihrál v 92. minutě na vítězný gól Klímovi.

„My to o něm všichni víme, vidíme ho na tréninku. Má prostě nadstandardní rychlost. A zapracovává se už mnohem líp než na začátku,“ chválil Nigerijce Yiru Sora jeho spoluhráč Filip Kaloč. V předchozím utkání s Plzní totiž přihrál na oba góly Baníku a začíná se z něho klubat hvězda české ligy. Baník tak přerušil sérii čtyř zápasů za sebou, ve kterých nevyhrál.

Ale mnohem silnějším příběhem je trápení Karviné. V osmi ze čtrnácti ligových zápasů vedla, dvakrát dokonce o dva góly, ale ještě nezvítězila. Navíc stejně jako v neděli s Libercem prohrála 1:2 gólem v nastaveném čase.

„Je to už poněkolikáté a nemá už ani smysl se o tom bavit, to je na psychologa. Mi pak přijde úplně zbytečné, co děláme, trénujeme. Dáme gól a čekáme, jestli dostaneme gól nebo co bude,“ kroutil po zápase hlavou brankář Karviné Petr Bolek.

Přesto Karviná s pětibodovým ziskem není v tabulce poslední. Kvůli horšímu skóre jsou za ní ještě Teplice.

Trenér Karviné Bohumil Páník po dvou navlas stejných porážkách v nastaveném čase během tří dnů zůstává přesto naladěný pozitivně a relativně v klidu. Věří, že vedle dobrých výkonů přijde i lepší plnění taktiky a pak i výsledky.

„To je ten fotbal, kdy my uděláme v nastavení taktickou chybu. Není to na psychologa, je to o důslednosti, o práci, o tom neopouštět svoje prostory. Prostě jsou určité zásady, které musíte dodržovat během utkání. Pokud takhle hrajete, soupeře dokážete eliminovat. Pokud uděláte fatální taktickou chybu, tak to soupeř potrestá,“ dodal Pánik.

Baník čeká v sobotu zápas ve Zlíně, Karviná v neděli jede do Mladé Boleslavi k utkání s Hradcem Králové.

Spustit audio

Související