Slavii i Liberec čekají řecké týmy

15. listopad 2002

Pražská Slavia i Slovan Liberec se ve třetím kole fotbalového Poháru UEFA střetnou s řeckými týmy. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarské Ženevě. Liberec čeká Panathinaikos Atény, Slavia nastoupí proti celku PAOK Soluň. První zápasy jsou na programu 28. listopadu, odvety o dva týdny později.

Fotbalisté Panathinaikosu se do České republiky vypraví už potřetí v krátké době. V minulém roce s nimi neúspěšně bojovala obě pražská "S". Slavia v předkole Ligy mistrů, Sparta v osmifinálové skupině. Řekové dokázali zvítězit ve všech čtyřech zápasech. Hráči obhájce titulu s losem příliš spokojeni nebyli, stejně jako trenér Josef Csaplár: "Spokojený bych byl jen s Liverpoolem nebo Stuttgartem. Ale vybírat si ve třetím kole už nelze, a tak je to takový neutrální stav." Liberec si s Řeky vyměnil pořadatelství a začne na domácím hřišti.

Slavia je druhým českým týmem, který bude v průběhu jednoho roku proti Soluni hrát. V loňské sezóně se na řecké půdě představila Příbram a vracela se s debaklem 1:6. Hráči pražského týmu si spíše přáli belgický Anderlecht, což potvrzuje i útočník Pavel Kuka: "Anderlecht je nám blíž i po fotbalové stránce, ale i s Řeky se dá hrát. Těžké to bude hlavně na jejich hřišti." Slavia začíná venku 28. listopadu, odveta je na programu 12. prosince na Strahově.

Los rozhodl také o složení osmifinálových skupin Ligy mistrů. Na obhájce trofeje Real Madrid čeká Borussia Dortmund, AC Milán a Lokomotiv Moskva. První dvě kola se hrají 10. a 11. prosince, zbylé zápasy se odehrají na jaře.

Pohár UEFA - 3. kolo (28. 11. a 12. 12.):

Slovan Liberec - Panathinaikos Atény

PAOK Soluň - Slavia Praha

Wisla Krakov - Schalke 04

Lazio Řím - Sturm Štýrský Hradec

Betis Sevilla - AJ Auxerre

Besiktas Istanbul - Dynamo Kyjev

Paris St. Germain - Boavista Porto

FC Bruggy - VfB Stuggart

FC Liverpool - Vitesse Arnhem

Denizlispor - Olympique Lyon

Girondins Bordeaux - RSC Anderlecht

FC Málaga - Leeds United

Hertha Berlín - FC Fulham

AEK Atény - Maccabi Haifa

FC Porto - Racing Lens

Celtic Glasgow - Celta Vigo

Liga mistrů - osmifinálové skupiny:

Skupina A: FC Barcelona, Inter Milán, Bayer Leverkusen, Newcastle United

Skupina B: FC Valencie, Arsenal Londýn, AS Řím, Ajax Amsterdam

Skupina C: Real Madrid, AC Milán, Borussia Dortmund, Lokomotiv Moskva

Skupina D: Manchester United, Juventus Turín, La Coruňa, FC Basilej

autor: ala
Spustit audio