Slávia rozstřílela Partizan, postoupila ale až po prodloužení

14. listopad 2002

Fotbalisté Slavie Praha se mohou těšit na los třetího kola Poháru UEFA. V odvetě druhého kola zdolali Partizan Bělehrad 5:1 po prodloužení. V normálním hracím čase vyhráli 3:1, stejně jako Partizan před dvěma týdny. Slavia vedla ještě v poslední minutě 3:0, ale Ivič si vynutil prodloužení a v něm rozhodl po čtyřech minutách Gedeon.

Už v 11. minutě unikl Tomáš Došek po levé straně, jeho centr "zpracoval" pro Vachouška hostující Duljaj a domácí střelec pohotově otevřel skóre. Domácí měli více ze hry, ale přesto museli v ofenzivě hrát hodně obezřetně, protože akce Partizanu na jeden dotek byly velice nebezpečné.

Slavia smazala dvoubrankové manko z Bělehradu ještě v prvním poločasu. Lukáš Došek se prodral přes svého strážce po pravém křídle a posadil míč přesně na hlavu nabíhajícího Vachouška, který trefil růžek branky Partizanu.

Do druhé půle poslal trenér Tubakovič místo obránce Čirkoviče dalšího ofenzivního hráče Iviče a Jugoslávci se tlačili více dopředu. Pozorná obrana Slavie s poctivě se vracejícími záložníky však soupeře do šancí nepustila. Domácím příznivcům zatrnulo v 67. minutě. Z ničeho nic se sám před Černým objevil Vukič, ale brankář Slavie jeho střelu tečoval, takže skončila nad břevnem. Po rychlém protiútoku se pak řítili tři domácí hráči na Bajiče a tomu nezbylo nic jiného než Pitáka zezadu poslat k zemi. Řecký rozhodčí Duros mu za faul ukázal červenou kartu.

V šancích pak neuspěli Dostáleka, Vachoušek ani Piták. Třetí branku tak přidal až tři minuty před koncem Petrouš z penalty nařízené za brankářů faul na Vachouška. V poslední minutě normální hrací doby si však vynutil prodloužení Ivič, když hlavou překonal Černého po úniku a centru Troboka.

Domácí však gól do kolen nesrazil. Už po čtyřech minutách pustil Piták roh Gedeonovi, ten prostřelil hradbu těl a poslal Slavii do dalšího kola. Následnou šanci zmařil po akci Kuky další náhradník Adauto, který osamocen trefil jen gólmana. Zaváhání napravil ve 110. minutě, kdy sebral míč Duljajovi a pojistil Slavii výhru pátou brankou.

Slavia Praha - Partizan Bělehrad 5:1 po prodl. (3:1, 2:0)

Branky: 11. a 41. Vachoušek, 87. Petrouš z pen., 94. Gedeon, 110. Adauto - 90. Ivič. Rozhodčí: Duros (Řec.). ŽK: Gedeon, Dostálek - Vukič, R. Ilič, Ivič, Duljaj, Iljev. ČK: 67. Bajič (Partizan). Diváci: 8563. První zápas: 1:3, postupuje Slavia.

Slavia: Černý - L. Došek, Müller, Petrouš, Hrdlička (108. Kuchař) - Piták, Gedeon, Dostálek, Skácel - T. Došek (78. Kuka), Vachoušek (91. Adauto).

Partizan: R. Ilič - Čirkovič (46. Ivič), Savič, Bajič, Miškovič (29. Jeremič) - Vukič, Trobok, Duljaj, S. Ilič - Delibašič (73. Čakar), Iljev.

autor: fiš
Spustit audio