Sigma na Spartě na povedenou přípravu nenavázala. Chyběla kvalita ve středu zálohy, zmínil Jílek

24. červenec 2023

Fotbalisté Olomouce neuspěli v úvodním utkání ligové sezony, na Spartě prohráli 0:2. V zádech přitom měli šest výher ze šesti přípravných duelů. A tak nevyšla snaha obrat o body vítězný tým posledního ligového ročníku.

Do bouřlivé atmosféry přijeli olomoučtí čelit úřadujícím ligovým šampionům, a v úvodu byli Spartě vyrovnaným týmem. Ve 13. minutě dokonce Jan Vodháněl padl v pokutovém území a Hanáci si u sudího žádali nakonec neudělený pokutový kop, jak zmínil i trenér hostů Václav Jílek.

„Situaci jsem neviděl. Každopádně to byla z našeho pohledu zajímavá, a pak ještě dvě stoprocentní šance. Navrátil si měl nabrat balón a jít sám na Vorla a pak Vodháněl, nevím vlastně, co dělal, že netrefil z malého vápna balón. Byly to dvě příležitosti, kdy jsme minimálně měli ohrozit branku soupeře,“ litoval Jílek, podle kterého ale Olomouci nefungoval hlavně střed zálohy.

Jílek: Na někoho mohla dolehnout tíha okamžiku

„Čekali jsme víc kvality. Od Martina Pospíšili i Denise Ventúry, například v podtlakových věcech. Třeba Honza Vodháněl to ukázal, byl silný na míči a byl schopný jednoduše zvládat těžké situace. Samozřejmě něco jiného je příprava, něco jiného zápas, takže na někoho mohla tíha okamžiku dolehnout. Na druhou stranu mužstvo je zkušené, a když hraje před plným stadionem, musí si s tímto faktorem poradit,“ dodal Jílek.

Jestli se podaří zvednout kvalita olomoucké zálohy do příštího ligového duelu, se dozvíme v sobotu, kdy Hanáci poprvé v nové sezoně nastoupí doma, na Andrově stadionu začne jejich utkání s Karvinou v 15 hodin.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související