Sestupující Karviná poslala remízou Teplice do baráže

11. květen 2022

O tom, že ve fotbale rozhodují i ty nejmenší detaily, se přesvědčili fotbalisté Teplic. Na hřišti sestupující Karviné dvakrát vedli a vypadalo to, že jsou na dobré cestě k záchraně. V 90. minutě ale vyrovnal na konečných 2:2 domácí obránce Buchta, a poslal tak Severočechy do baráže. Naopak Slezané se rozloučili s domácími fanoušky bodovým ziskem.

„Zaplaťpánbůh za tu remízu, ale je to fakt slabá náplast. Chtěli jsme se rozloučit po té nepovedené sezóně třemi body,“ říká sklesle záložník sestupující Karviné Filip Zorvan.

Čtěte také

Zkažený večer měly i Teplice, které míří do baráže. Za hlavu se mohl držet celý realizační tým v čele s trenérem Jiřím Jarošíkem. „Co k tomu říct... Dostaneme gól v 90. minutě, to je prostě neskutečné takhle to nedohrát a darovat gól soupeři a tím pádem jít do baráže,“ říká Jarošík.

„Bohužel jsme selhali na konci. Jdu tam s hráčem jeden na jednoho, snažím se ho vykrýt a projde přese mne centr na přední tyč a hráč to dá do brány. Bohužel ty výsledky ještě nahrávaly, že jsme to v posledním kole mohli doma zlomit. Teď jsme se dostali tam, kam jsme moc nechtěli. Doufám, že to zachráníme v té baráži,“ navazuje na trenéra Jiřího Jarošíka záložník Teplic Alois Hyčka.

Paradoxem je, že Severočechy stáhla do baráže právě poslední Karviná, která už téměř o nic nehraje. „Nedíváme se na to, koho pošleme do baráže, díváme se sami na sebe a chceme uhrát co nejlepší výsledky. A tak to bude i na Bohémce,“ uzavírá trenér karvinských fotbalistů Bohumil Páník.

V posledním kole nadstavby se Karvinští představí na hřišti Bohemians. Teplice čeká domácí duel s Pardubicemi.

Spustit audio

Související