Šestnáctistovka motor, pětistupňová převodovka, výkon kolem 300 koní. Závodník Věroslav Cvrček představil svůj nový vůz Fabie RS Rally 2

V celkovém hodnocení 4. místo v Mistrovství České republiky 2023 znamenalo pro rallyovou posádku Věroslav Cvrček – Tomáš Proktorát z Českého ráje životní úspěch. Do nové sezony, která začíná o víkendu Rally Šumava Klatovy, vstoupí Kontakt Škoda Team s novým autem špičkové kvality.

„Je to Škoda Fabia RS Rally 2. Vychází z Fabie čtvrté generace, ale s původním autem to nemá tolik ěcí společného. Je tam šestnáctistovka motor, přeplňovaný, pětistupňová převodovka. Hmotnost je 1 230 kg, to je limit na soutěže. A výkon kolem 300 koní,“ představil nový závodní vůz Věroslav Cvrček.

„Přesvědčit Škodovku a Škoda Motorsport, aby to prodali právě nám, je docela těžké, protože toto auto má číslo 98 a vyrábí se od konce roku 2022. Takže počítejme rok a půl, produkce asi 60 aut za rok, téměř jedno týdně. Výroba je omezena spíš z hlediska dodavatelů Škodovky, těch speciálních komponentů," nastínil malou dostupnost nového vozu pilot Cvrček.

To auto je tak skvělé, že je o něj obrovský zájem po celém světě; Paraguay, Austrálie, Čína, všude se prodávají. A když si vezmete, kolik je národních mistráků a v každém mistráku je několik aut, dvě, tři, pět… Ve Francii, v Itálii jich je hodně, ve Finsku, pak hodně aut jezdí mistrovství světa a Evropy, takže to, že se na nás dostalo, na nás kluky z vesnice, je skvělé,“ doplnil Cvrček, který získání nového závodního vozu vidí jako jeden z největších úspěchů nadcházející sezóny.

Kolik nový vůz stál a kde na to závodní tým sehnal finance? Jak se Věroslav Cvrček těší na zajetí nového vozu? Jak vypadá spolupráce pilota se spolujezdcem? A co je s původním vozem? Poslechněte si celý rozhovor týmu Věroslava Cvrčka a Tomáše Proktoráta s redaktorem Jaroslavem Hořením.

autoři: Jaroslav Hoření , mib
Spustit audio

Související