Roman Šebrle: Ještě se mi končit nechce... ale musím

24. červen 2013

„Mám sklerózu jak čepici,“ prohlásil jeden z nejúspěšnějších českých atletů, desetibojař Roman Šebrle poté, co se zpožděním a s „jazykem na vestě“ dorazil do studia Radiožurnálu. „Se svým diářem se teprve sžívám,“ přiznal olympijský vítěz, který v pátek oznámil definitivní konec kariéry.

Devítinásobný zlatý medailista z vrcholných šampionátů, olympijský vítěz z Atén a světový rekordman Roman Šebrle ukončil svou vrcholovou atletickou kariéru. Český desetibojař to řekl novinářům v pátek odpoledne. Důvodem jsou zdravotní problémy, které prý jeho rozhodnutí urychlily.

Rozhodně se nejednalo o jednoduché rozhodnutí – každý sportovec totiž svou disciplínu miluje a těžko se s ní loučí. „Nechce se mi končit. Kdyby to šlo, trénoval a závodil bych dál,“ neskrývá Roman Šebrle.

A jeho další plány? „Přece další výzvy,“ usmívá se trochu tajemně úspěšný sportovec. Se svými fanoušky se rozloučí na atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě. A doufá, že ho přízeň 15 tisíc diváků nepoloží. „Končí něco, co jsem dělal 17 let a co bylo mým životem. Holt to ale musí skončit,“ neskrývá desetibojař.

Zažil ve své kariéře okamžiky, kdy se mu doslova chtělo brečet? Po čem se mu nejvíc bude stýskat? A existuje možnost, že by se v jiném sportu objevil na olympiádě v roce 2016? I to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru s Romanem Šebrlem.

Záznam celého rozhovoru s Romanem Šebrlem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio