René Zavoral: Spuštění stanice Radiožurnál Sport by mělo být impulsem k nákupu DAB+ přijímačů

17. květen 2021

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral vnímá spuštění prvního digitálního, čistě sportovního rádia, jako velkou motivaci pro nákup digitálních přijímačů DAB+. Uvedl to v rozhovoru s moderátorem Janem Kovaříkem ve víkendovém magazínu eRko.

„Důvodů ke spuštění bylo několik. Jedním z těch hlavních je skutečnost, že jsme expandovali v prostoru digitálního vysílání DAB+. Dnes má 95 procent české populace možnost příjmu tohoto digitálního systému. Uvědomujeme si, že to, co je jednou z hlavních devíz, je programová rozmanitost,“ sdělil na začátku rozhovoru René Zavoral.

Digitální vysílání DAB+ podle jeho slov přináší možnost „natlouct“ několik digitálních stanic vedle sebe, aniž by bylo třeba vyhrazovat pro takovou službu další volné kmitočty. Radiožurnál Sport bude v tuto chvíli jedinou rozhlasovou stanici v tuzemském éteru, která nabídne právě sport v takovém rozsahu a výhradně na něj se zaměří.

„Sport je téma, které hýbe českou společností napříč, muži i ženami. Sport je velmi silným programovým prvkem na Radiožurnálu. Máme i silnou tradici skvělé sportovní redakce. Když budu jmenovat pořady S mikrofonem za hokejem nebo S mikrofonem za fotbalem, tak pro ně jsme v poslední době nacházeli na Radiožurnálu čím dál tím méně místa. Nabízí se tedy tyto formáty a nejen ty dostat na čistě sportovní rádio,“ zdůvodnil generální ředitel ČRo.

Poslechněte si Magazín eRko věnovaný spuštění stanice Radiožurnál Sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související