První miminka roku 2017 se narodila v Brně, dvojčata přišla na svět těsně po půlnoci

1. leden 2017

Prvními dětmi narozenými v roce 2017 jsou zřejmě dvojčata, která přišla na svět v Brně. Holčička Linda se v porodnici na Obilním trhu narodila minutu po půlnoci, její bratr Stanislav o minutu později. Minutu po Silvestru se narodil také chlapec René v Havířově na Karvinsku. Děti narozené mezi prvními na Nový rok obvykle od měst nebo krajů získávají dárky.

Prvními novorozenci jsou letos nejspíš dvojčata Linda a Stanislav z Brna, která přišla na svět těsně po půlnoci. Následoval je poté třeba René narozený v Havířově. Dvě minuty po půlnoci přišla na svět i holčička Ema v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Děti narozené na Nový rok většinou dostávají od obcí nebo krajů nejrůznější dary - například zlaté šperky nebo peníze. Třeba Karlovarský kraj dětem narozeným 1. ledna věnuje zlatý řetízek s andělíčkem. Kraj Vysočina prvnímu letošnímu novorozenci věnuje zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a šek na 10 tisíc korun.

Všechny děti narozené na Nový rok odměňuje třeba také Praha. O tom, jaký dar první letošní novorozenci dostanou, ale magistrát hlavního města ještě nerozhodl. V minulých letech dostávaly děti narozené 1. ledna v Praze finanční příspěvek až 15 tisíc korun.

autor: rok
Spustit audio