Program návštěvy prezidenta Petra Pavla ve Zlínském kraji

10. duben 2024 11:41

Prezident Petr Pavel  je 16. a 17. dubna 2024 na návštěvě Zlínského kraje. Ten je jedním z posledních krajů, kde po svém zvolení prezidentem ještě oficiálně nebyl. Oproti původním plánům ho tentokrát nedoprovází manželka Eva.

Prezident Petr Pavel zahájil svou návštěvu Zlínského kraje v úterý 16. dubna prohlídkou společnosti TON v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, která vyrábí ohýbaný nábytek.

Odtamtud zamířil do Základní školy a mateřské školy v Mysločovicích na Zlínsku, kde se po její prohlídce setkal se žáky.

Následně se přesunul na Krajský úřad ve Zlíně, kde ho přivítal hejtman Radim Holiš (ANO). Setkal se také s krajskými zastupiteli a starosty obcí s rozšířenou působností, se kterými jednal také o zdravotnictví nebo rozpočtovém určení daní. 

Po obědě prezidenta s hejtmanem a jeho manželkou se uskutečnila tisková konference.

Odpoledne prezident navštívil společnost Vasky ve Lhotě na Zlínsku, která vyrábí obuv. Poté přejel do rožnovského skanzenu, kde si prohlédl Valašskou dědinu i Dřevěné městečko. Večer v horském středisku Pustevny v Beskydech debatoval se starosty. 

Prezident Petr Pavel na návštěvě ve Zlínském kraji, duben 2024, Rožnov pod Radhoštěm

Ve středu 17. dubna se prezident podíval do areálu ve Vrběticích, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí. Setkal se tam se starosty okolních obcí, krajským policejním ředitelem a zástupci Vojenských lesů a statků ČR.

Prezident Petr Pavel na návštěvě ve Zlínském kraji, duben 2024, Vrbětice

Pak se přesunul na prohlídku České zbrojovky v Uherském Brodě. Po obědě ve Slovácké hospodě v Hradčovicích na Uherskohradišťsku, kde Pavel také pohovořil s výrobci tradičních řemeslných výrobků, zamířil prezident do Ostrožské Lhoty na Uherskohradišťsku, která loni vyhrála celostátní kolo soutěže Vesnice roku a kde ho čekalo velmi srdečné přivítání. 

V tamní základní škole se odpoledne uskutečnil briefing, na který Pavel navázal debatou s občany ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

Prezident Petr Pavel, návštěva Zlínského kraje 2024, beseda ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti

Během celého programu doprovázel prezidenta hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, který mu na památku z návštěvy regionu věnoval skleněnou motorku vyrobenou ve Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské Valašské Meziříčí.

Prezident Petr Pavel, návštěva Zlínského kraje 2024, dar od hejtmana skleněná motorka
Spustit audio

Související