Pro trenéra Pavla Vrbu je národní tým velkou příležitostí

18. listopad 2013

Novým trenérem české fotbalové reprezentace bude Pavel Vrba. Kouč Viktorie Plzeň převezme národní tým prvního ledna 2014. Ještě v pátek předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta tvrdil, že situace okolo Pavla Vrby nevypadá nadějně, najednou je všechno jinak.

„Myslím, že se tak Pavel Vrba rozhodl, protože je to pro něj velká šance, v Plzni už toho dokázal hodně. Už jednou měl nabídku, aby se stal trenérem slovenské reprezentace, to vedení Viktorie zamítlo a myslím, že tentokrát už chtěl Pavel Vrba postoupit dál po pěti letech v Plzni.“

„Je to správný krok, protože v Plzni prakticky už více než mistrovský titul a účast v Lize mistrů dokázat nemůže, takže pokud chce postoupit dál, tak národní tým je jeho další meta v kariéře,“ říká šéfredaktor časopisu Hattrick Pavel Procházka.

Českou reprezentaci čeká od příštího podzimu kvalifikace na mistrovství Evropy v roce 2016. „Myslím si, že uspěje, protože bude mít trochu jednodušší úlohu, než měl Michal Bílek v kvalifikaci na MS, protože na ME v roce 2016 ve Francii bude hrát nově 24 týmů, zatímco na MS šlo z Evropy 13 týmů, a tak myslím, že je velká šance postoupit na tenhle turnaj,“ pokračuje Pavel Procházka, který si myslí, že by konec úspěšného trenéra mohl poznamenat tým Viktorie Plzeň.

„Mluví se o tom, že horkým kandidátem na post trenéra v Plzni by měl být Luboš Kozel z pražské Dukly, ale nový majitel Dukly o tom nechce slyšet, dále jsou volní Karel Jarolím, trenér Beránek, kterému končí smlouva v Kazachstánu, dobrých trenérů je hodně, ale jde o to, aby se s týmem sžili a navázali na Vrbovu práci,“ dodává Pavel Procházka.

Čtěte také

„Nechci dělat generála po bitvě, ale byli jsme přesvědčeni o tom, že k nějaké domluvě dojde, pracovali jsme s tou klauzulí, která byla do 15. listopadu, a kterou pan Vrba využil. I když musím říct, že mě trochu překvapilo to, že tu klauzuli uplatnil dopisem adresovaným na klub. Myslel jsem si, že se pan Vrba v pátek dohodne se svými šéfy v Plzni z očí do očí,“ říká další z fotbalových odborníků, zástupce šéfredaktora deníku Sport Štěpán Filípek, který dodává:

„Tam je vidět, že asi pan Vrba do poslední chvíle zvažoval, jak to udělat a nebylo to pro něj vůbec jednoduché.“

autoři: ala , jam
Spustit audio