Přijet pozdě se pardubickým hokejistům vyplatilo

22. září 2011

Nezkoušejme tvrdit, že tabulka hokejové Tipsport extraligy po dvou odehraných kolech je bůhvíjak důležitá. I když třeba fanouškům Pardubic teď může po včerejším vítězném utkání v Karlových Varech zaručeně posloužit k optimistickému pohledu na svět. A nemusí je už tolik zajímat, že jejich mužstvo si poradilo ještě s jedním soupeřem - s hodinovými ručičkami.

Trochu zjednodušeně řečeno, extraligové týmy bychom mohly rozdělit do dvou skupin. Na ty, co si mohou říkat, že jedna věc je příprava a druhá samotná soutěž. A na ty, co si rády připomínají, co se jim v letním období už povedlo.

Do té druhé kategorie mohou patřit i Pardubice. ,,Sehráli jsme 8 zápasů European Trophy a některé z nich měly větší kvalitu, než samotná extraligy,“ pochvaloval si trenér Pavel Hynek.

Také středeční výhra nad Karlovými Vary 5:1 to potvrdila, protože v minulých utkáních byla energie pro Východočechy nepříjemným soupeřem. ,,Z deseti zápasů jsme měli, tuším, jen jedno vítězství, to není moc dobrá bilance. Navíc jsme přijeli teprve hodinu a půl před zápasem, protože jsme zůstali v zácpě,“ usmíval se Hynek.

,,Bál jsem se o první třetinu a vidíte, jak je hokej nevyzpytatelný. Vyhráli jsme ji 3:0,“ usmíval se Hynek a i v kabině poté zaznělo, že by měli pardubičtí jezdit od teď všude pozdě. Také kapitán Petr Koukal to bral s nadhledem: ,,Aspoň nebyl čas nad tím zápasem nějak přemýšlet.“

Po dalším vítězství tak budou diváci v Pardubicích mít o to větší nároky na svůj tým. ,,Už minulý rok v Pardubicích jsem poznal, že tamní divák je náročný. Chodí nejvyšší návštěvy v lize, přes 8 tisíc na každý zápas. Takže musíte těm divákům něco nabídnout a podle mě jsou nároční právem,“ souhlasí Hynek.

autoři: apr , mch
Spustit audio