Při Světovém poháru horských kol pojedou nejlepší závodníci světa poprvé v historii závodu maratón

12. květen 2023 12:12

V Novém Městě na Moravě začal Světový pohár horských kol. Kromě tradičních disciplín nabídne fanouškům hned několik novinek.

Závodníci v kategorii do 23 let si mohli už ve čtvrtek poprvé ve Vysočina aréně zajet takzvaný SHORT TRACK, tedy závody na krátké trati. V pátek čeká SHORT TRACK také elitní kategorie. V 18 hodin odstartují ženy a ve tři čtvrtě na sedm potom muži.

První maratónský závod

Vůbec poprvé v rámci Světového poháru závodníci pojedou maratón. Dlouhý bude 120 kilometrů a kromě profesionálů pořadatelé připravili tento maratónský závod také pro veřejnost, takže to bude neskutečný zážitek.

Zlákat se nechal také olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který elitní závody Světového poháru horských kol už nejezdí, ale tady se v sobotu na trať vydá.

Hvězdy na startu

Na start se chystá například Švýcar Nino Schurter. Mezi ženami se představí olympijská vítězka Švýcarka Jolanda Neffová, Francouzka Prévotová, nebo Američanka Courtneyová, samé velké hvězdy. Čeští fanoušci budou zvědaví hlavně na Ondřeje Cinka. Mezi ženami se asi výrazný úspěch neočekává, spíš by mohlo přijít zajímavější umístění v mladších kategoriích.

Pro fanoušky

Do Vysočina arény o víkendu Na Světový pohár horských kol zamíří tisíce návštěvníků. Kromě samotných závodů pro ně bude připravený i doprovodný program. Vyzkoušet bude možné například nová kola. Chybět nebude ani dětská zóna nebo občerstvení. Na kontrolu provozovatelů rychlého občerstvení ve Vysočina aréně už vyrazili hygienici.

Poslechněte si reprotáž.

Spustit audio

Související