Přestupy v severočeských hokejových a fotbalových klubech

1. únor 2005
Zprávy

Velké změny nastaly v týmu extraligových hokejistů Litvínova. Vedení klubu nepustilo do jiných týmů své hvězdy Šlégra, Ručinského nebo Čalouna, naopak ze Sparty získalo svého odchovance Jindřicha Kotrlu a uvolnilo jen hráče druhého sledu - univerzála Kloboučka poslalo do Ústí nad Labem, Skleničku s Heinischem do Chomutova a Kubinčáka do Mladé Boleslavi. Z hostování se do Jihlavy vrátil obránce Buzek.

Chemici stále myslí na play-off, přestože jsou osm kol před koncem soutěže na desátém místě a na osmou Plzeň ztrácí pět bodů. Jednu posilu získal na poslední chvíli také třetí celek extraligové tabulky z Liberce. Obranné řadě vyztuží Tomáš Klouček, který naposledy působil v Třinci.

Poslední kádrové rošády včera sjednávali také manažeři fotbalových klubů. Prvoligovým Teplicím se upsala jediná zimní posila - kostarický reprezentační útočník William Sunsing. Naopak Stínadla opustili Divecký, který šel do polského Štětína, Koukal, který pomůže Pardubicím a Pavel Veleba. Toho včera zaregistrovaly jako novou posilu Blšany. Ty navíc získaly ze Sparty Davida Střihavku. Naopak z klubu odešel kanonýr Luděk Zelenka, který putoval do Brna. Drobné úpravy zaznamenal také kádr Jablonce. Z Blšan přišel osmnáctiletý obránce Jiří Krejčí a do Řecka zamířil útočník Vodehnal. Žádné změny v poslední přestupový den nepřipravily funkcionáři v Liberci.

Čile si naopak v posledních dnech počínal lídr druhé nejvyšší soutěže z Mostu. Ten zlanařil do svých řad zkušeného obránce Jiřího Novotného z ruské Kazaně, příbramského Petra Jendruščáka a Tomáše Kulvajta, který hrál na podzim v Pardubicích. Druhý druholigový fotbalový účastník z Ústí nad Labem žádné změny včera nepřichystal a jeho kádr se tak oproti podzimu změnil jen minimálně. Přišel pouze obránce Šmerda z Mladé Boleslavi.

autor: dak
Spustit audio