Premiéra Hapala za tři body, Ostrava přehrála Slovácko 3:1

17. říjen 2022 07:20

Premiéra trenéra Pavla Hapala na lavičce fotbalistů Baníku Ostrava skončila vítězně. Slezané ve dvanáctém ligovém kole porazili doma Slovácko 3:1.

Kouč Pavel Hapal čekal na trenérské angažmá dva roky od chvíle, kdy byl odvolán od slovenské reprezentace. „Jsou to emoce, ale užil jsem si to,“ říká kouč, který už ostravský Baník vedl v sezóně 2005/2006.

V týdnu u týmu nahradil odvolaného Pavla Vrbu a za krátkou dobu od svého příchodu mnoho změn udělat nestihl. „Moc jsme toho neudělali, změnili jsme momentálně postavení standardních obranných situací, to jsme trošku trénovali,“ vysvětluje Hapal, který v utkání proti Slovácku vsadil na nasazení zkušených hráčů do sestavy a na bojovnost a nasazení.

„Snažili jsme se hráče vyhecovat, aby šli na hřiště odevzdat maximum. Některým scházely síly, ale lavici máme docela širokou, tak jsme to chtěli potom oživit,“ dodává trenér.

Ostravským fotbalistům ke třetímu vítězství v této sezóně hodně pomohlo to, že se dokázali gólově prosadit hned v úvodu utkání. „Pro nás je to úleva. Hráči na to domácí vítězství čekali a já věřím, že je to teď trochu nakopne,“ říká odhodlaně Pavel Hapal.

Spustit audio