Poslední srpnový víkend bude na Zlínsku opět patřit Barum Rally

2. červen 2021 12:19

Pořadatelé zlínské Barum Rally věří, že po loňské pauze se letos odjede podle plánů. S letošním závodem organizátoři počítají i přestože zatím netuší, jaké podmínky budou muset na konci srpna dodržet.

Necelé tři měsíce zbývají do plánovaného začátku Barum Czech Rally Zlín. Jubilejní padesátý ročník byl původně plánovaný na loňský rok, nakonec ale musel být kvůli pandemii nemoci covid-19 o rok odložený. Ředitel soutěže Miloslav Regner to tehdy oznamoval jako nejtěžší rozhodnutí za dobu, co závod pořádá.

Letos už si variantu zrušení závodu organizátoři nepřipouštějí a usilovně pracují na jeho přípravách. Fanouškům posílají vzkaz: „Pokud to bude jenom trochu možné, pojedeme.“

Jubilejní 50. ročník této oblíbené automobilové soutěže je naplánován na tradiční termín o posledním srpnovém víkendu 27. – 29. 8. 2021. Podle plánů bude ředitelství rally stejně jako start a cíl soustředěno v krajském městě Zlín.

Zahájení Barum Czech Rally Zlín bude předcházet technická přejímka konaná ve čtvrtek 26. srpna v odpoledních hodinách v Otrokovicích. V pátek 27. srpna proběhne v dopoledních hodinách v blízkosti Otrokovic kvalifikace a testovací rychlostní zkouška (shakedown). Samotná rally odstartuje večerní páteční diváckou Super RZ v ulicích Zlína, po které budou následovat dva plnohodnotné závodní dny. Celá rally bude zahrnovat více než 200 km rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem, přičemž nejvzdálenější místo je od centra soutěže pouze 50 km daleko.

autoři: David Nekvinda , Růžena Vorlová | zdroj: czechrally.com
Spustit audio

Související