POSLECHNĚTE SI: Co všechno Jaromír Jágr prozradil na tiskové konferenci

1. únor 2018

Jaromír Jágr absolvoval první trénink s kladenskými Rytíři. Na led přišel asi tři minuty před začátkem a vypadal ve skutečně dobré náladě. Zapojil se do úvodních cvičení, ale prozatím se nevěnoval taktickým pokynům trenérů. Po tréninku na tiskové konferenci vysvětloval své další plány i aktuální zdravotní stav.

Jaromír Jágr se během tiskové konference mimo jiné vyjádřil k neúčasti hráčů z NHL na olympiádě, svých 46. narozeninách i návštěvě u profesora Koláře. A také uvedl, jak ho podporuje rodina a přítelkyně Veronika.

Jak se cítí? Dneska hůř, než jsem čekal. Včera jsem navštívil profesora Koláře, něco mi píchl, aby to bylo lepší, ale budu to cítit. Trénink byl dneska zvláštní, dobrovolný po včerejším zápase. Ale byl jsem rád, po měsíci jsem se sklouzl, možná bych ten zápřah nevydržel.

Co Kladno a případná extraliga? Kritéria jsou jasná, koleno mě bolelo, ale pokusím se nastoupit na zápas v sobotu. Když jsme uzavírali transferkartu, byla šance nastoupit v extralize, když Kladnu skončí sezona, v tom duchu jsme se domluvili, že bych se mohl vrátit i do Calgary.

O zranění: Ve Philadelphii mi přes noc oteklo koleno a začaly mi velké problémy. Nevěděl jsem, jak se chovat, jak trénovat, jestli jít přes bolest. Nejistota byla horší než cokoli jiného. Přestal jsem trénovat, ale zhoršovalo se to a dopadlo to, jak to dopadlo.

O české kuchyni: Knedlíky jsem neměl hrozně dlouho, s Veronikou jsme naskočili na gluten-free, ale možná to poruším, než se Veronika vrátí. Ale prospělo mi to. Jinak bych měl 120 kilo.

O možném návratu do NHL: Vůbec o tom nepřemýšlím. Vždycky jsem říkal, že co bude, bude. Snažím se všechno brát pozitivně, i když to tak nevypadá. Až se uzdravím, začnu trénovat a užívat si hokej, tak jak si ho chci užívat. Jestliže budu mít zdraví, přijde s tím větší chuť něco dokázat. Když nemůžeš trénovat a nejsi zdravý, chuť tam není. Ale to jsem nebyl já. I maséři mi říkali, že se trápím. Ale věřím, že vše je za mnou a bude se to akorát lepšit.

autor: mch
Spustit audio