Pomoc Ukrajině při ligové házené v Novém Veselí. Za každý gól na obou stranách pošlou 200 korun

6. březen 2022 06:45

Házenkáři Nového Veselí a Maloměřic sehráli extraligový zápas, při kterém se rozhodli pomoci Ukrajině. Za každý gól pošlou peníze na humanitární pomoc.

Házenkáři Nového Veselí porazili ve 21. kole extraligy Maloměřice Brno 28:19, a definitivně si tak zajistili účast v play off. Duel byl speciální v tom, že se oba kluby domluvily, že za každý vstřelený gól věnují 200 korun na humanitární pomoc Ukrajině. 

Méně důrazný úvod

Každý přesný gólový zásah slavilo domácí publikum bouřlivě. Na začátku zápasu to ale na žádné střelecké galapředstavení nevypadalo. Během prvních deseti minut dalo Nové Veselí jen tři góly. 

„V posledních zápasech jsme nebyli na začátku důrazní, nehráli jsme až do konce, bohužel to trvalo deset minut, než jsme do toho dostali,“ komentoval první minuty brankář Nového Veselí Martin Štohanzl. 

Ani domácí trenér Peter Kostka nebyl se vstupem svých svěřenců do zápasu s Maloměřicemi spokojený. „Minutu bráníme, dobře bráníme, potom přejdeme do útoku, po pár sekundách jsme v pozici, kdy zakončíme. To byl úsek možná prvních dvaceti minut, kdy jsme patnáct minut byli v obraně a velmi lehko ztráceli míče. Musíme si to připravit a být trpělivější,“ postěžoval si domácí trenér Petr Kostka. 

Vstupenka do play-off a peníze pro Ukrajinu

Novoveselský trenér byl nakonec tím spokojenějším. Jeho svěřenci vyhráli, a definitivně si tak zajistili účast v ligovém play-off. „Čeká nás hodně práce a jsem rád, že tento zápas jsme zvládli.“

Jisté také je, že díky oběma týmům poputuje na Ukrajinu finanční pomoc, i když, pokud by prošel návrh trenéra brněnských Maloměřic Františka Urbana, gólů mohlo padnout v zápase víc. „Před zápasem jsem dal návrh: pojďme hrát bez brankářů. Důležité je, že nějaké branky jsme dali a ten zápas se musel líbit.“

Hosté zůstali v extraligové tabulce na posledním místě. Nové Veselí se posunulo na šestou příčku. „Ještě máme dva zápasy, můžeme se potenciálně dostat na páté místo,“ komentuje brankář Martin Štohanzl. Jméno protivníka pro play-off tak zatím tým z Vysočiny nezná.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související