Polská veřejnoprávní televize je připravena odvysílat fotbalový šampionát z Kataru ve 4K rozlišení

23. srpen 2022

Zdarma a navíc v nejvyšší možné obrazové kvalitě. Takový je plán Polské televize pro nadcházející fotbalový šampionát, který se bude konat od 21. listopadu do 18. prosince v Kataru. Veřejnoprávní médium chce při této příležitosti obnovit opět vysílání kanálu TVP 4K, jako tomu bylo v případě fotbalového Eura.

Čtěte také

TVP věří, že bezplatné vysílání na pozemní anténu ve 4K rozlišení bude pro řadu diváků velkým motivátorem k pořízení odpovídajícího zobrazovače. Jak připomněl portál Wirtualnemedia, přechod na DVB-T2 sice v Polsku již před dvěma měsíci skončil, nicméně veřejnoprávní televize je v multiplexu 3 se svými základními programy stále k dispozici v původním standardu DVB-T. Oficiální termín pro migraci na DVB-T2 zatím není znám.

„Dokud nebudou frekvenční zdroje pro multiplexy 5 a 6 přiděleny provozovatelům vybraným ve výběrových řízeních (pro vysílání licencovaných kanálů, pozn. red.) a frekvence budou volné, zkušební spuštění je možné,“ reagoval na dotaz polské redakce mluvčí telekomunikačního regulátora UKE Witold Tomaszewski. Pro diváky TVP byly na televizní obrazovce lákadlem při fotbalových turnajích zejména zápasy tamní reprezentace a finále.

autor: lukpo
Spustit audio

Související