Pohádky skřítka Hajaji jako dítě miloval. Po letech Václav Marhold jednu sám vypráví, a to v přímém přenosu

13. září 2022

Václav Marhold je druhým interpretem letošního Hajaji živě. Jak si s nelehkým úkolem poradí?

Na základce ho přihlásili na fotbal. Vůbec ho to nebavilo. „Mamka řekla, že když tak řvu na fotbale, jestli nechci chodit zpívat,“ vzpomíná Václav Marhold. A tak šel. Sice mu to prý to moc nešlo, ale vydržel tam 9 let.

Když na pěveckém kroužku zkoušeli muzikály, začala ho bavit ta část mezi zpíváním. Přihlásil se tedy do hereckého studia. Odtud jeho cesta vedla na Pražskou konzervatoř, kde studují budoucí herci. Dá se vůbec hraní naučit? „Dá, když člověk není úplné dřevo,“ myslí si Václav.

Přečíst pohádku živě do rádia není jen tak. A tak nás vždy zajímá, jestli mají interpreti trému. „Trému mám skoro pořád,“ přiznává Václav. I on má ale svůj recept, jak se s ní vyrovnat. „Já chodím po divadle. Mám to, i když telefonuju. Furt courám,“ říká se smíchem.

Pohádka Hops a Kul

Václav jako dítě rád poslouchal pohádky skřítka Hajaji. Tehdy ho určitě nenapadlo, že jednou bude jednu z nich sám vyprávět. A navíc v přímém přenosu. Jak si s příběhem o dvou nafukovacích míčích ze seriálu Hajajafón od Tomáše Ráliše poradil? Podívejte se na video a uvidíte sami :-)

Co všechno ještě o sobě sympatický herec prozradil? Pusťte si celý podcast pod hlavním obrázkem nahoře v článku. Další zajímavé rozhovory s hvězdami letošního Hajaji živě postupně najdete tady na našem webu >>

autor: kpe
Spustit audio

Související