Podoba letošní Jizerské padesátky je zatím nejistá. Pořadatelé doufají, že nasněží

Teplé počasí a úbytek sněhu trápí pořadatele Jizerské padesátky. V sobotu večer se proto v Bedřichově sešel organizační výbor, aby rozhodl o letošním, už 53. ročníku známého běžkařského závodu. Byl u toho také náš reportér.

„Jizerskou padesátku nerušíme. Teď ten sníh sice rapidně ubývá, ale definitivní rozhodnutí o tom co bude, jestli plná trať, kolečka, nebo nějaká zkrácená trať, to se uvidí v průběhu týdne,“ uvedl po skončení večerní schůze v Bedřichově ředitel závodu Martin Koucký.

V Bedřichově jsou teploty nad nulou, ochladit se má v půli týdne

Teploměr v Bedřichově v sobotu ukazoval šest stupňů nad nulou. Pořadatelé se proto rozhodli, že prozatím závodníkům připraví kratší okruhy. Ty se organizačně nejvíce dotknou účastníků od druhé vlny hlavního závodu.

„V pondělí všem přihlášeným na padesátikilometrový závod zašleme e-mail s rezervací bloku, ve kterém vyrazí na trať. Bloků bude celkem jedenáct, startovat začnou od pátečního večera a zařadí se do programu mezi ostatní závody. Poslední blok je v plánu v neděli v podvečer. Každý si bude moci vybrat čas, který mu nejvíce vyhovuje,“ vysvětlil na webu závodu Martin Koucký.

V Bedřichově doufají ve sněžení, mohlo by přijít ve středu

Podle pořadatelů by na kratší okruhy měli vyrazit i účastníci všech ostatních závodů, včetně elitní a první vlny padesátky. Ti ale budou mít čas startu předem určený a bude přibližně v původně plánovaném termínu. I těmto závodníkům zašlou pořadatelé v pondělí e-mail.

Jizerská padesátka bude, zatím se ale neví jak bude vypadat

Martin Koucký ale zatím nepřestal doufat, že by se mohlo závodit i na klasické padesátimetrové trati. „Vše je závislé na počtu dešťových srážek a také množství sněžení, které má do Jizerek přijít v úterý. Vývoj počasí budeme i nadále pečlivě sledovat. Finální stanovisko padne do čtvrteční sedmnácté hodiny. Pokud by se podařilo připravit celou padesátku, závody by se jely v plném rozsahu a rezervace bloků by byla zrušena,“ uvedl na webu závodu Martin Koucký.

autoři: nyc , reČRoL | zdroj: jiz50.cz
Spustit audio

Související