Podcenit soupeře? Nepřipadá v úvahu, říká před zápasem s Němci hokejový brankář Ondřej Pavelec

Česká hokejová reprezentace splnila povinnost a na mistrovství v Bratislavě postoupila ze skupiny. Dnes se ve čtvrtfinále střetne s Německem. A má být jasným favoritem zápasu. „Podcenění soupeře nepřipadá v úvahu, kluci moc dobře vědí, o co v zápase jde,“ říká bývalý gólman Ondřej Pavelec.

Němci budou silný soupeř, musíme zlomit jejich defenzivu, říká Dominik Kubalík

Útočník národního týmu Dominik Kubalík

Čechům se na hokejovém šampionátu daří. Snad až nad očekávání dobře. „Kromě zápasu s Rusy, který nám nevyšel, předvádíme slušný a hezký hokej. Kéž by to takhle pokračovalo dál,“ říká v rozhovoru s Miroslavem Burešem útočník Dominik Kubalík.

Ještě dnes dopoledne Ondřej Pavelec tipoval, že dnešní zápas s Německem dopadne 5:1 ve prospěch Čechů. A optimista je prý pořád. „Máme lepší tým než Němci. Myslím, že to bude mít lehčí průběh, než si všichni myslí,“ říká v rozhovoru s Vojtěchem Bidrmanem.

Kdo bude chytat?

Český tým na v turnaji na Slovensku nemá jasnou brankářskou jedničku. Dnes je ale téměř jisté, že proti Němcům by měl jako brankář nastoupit Patrik Bartošák. „Bylo by to logické, odchytal poslední důležitý zápas. Z mého pohledu by byla chyba, kdyby nechytal tohle utkání,“ soudí Ondřej Pavelec. 

On sám prý situaci, kdy by někdo z brankářské trojice nevěděl, kdo v zápase vlastně nakonec nastoupí, nezažil. „Těžko můžu posoudit, jak moc to brankáře dokáže ovlivnit. Zatím se s tím ale perou statečně,“ shrnuje. „Jsou tu tři gólmani, ale zatím to nevypadá tak, že by je to nějak rozhodilo.“

Zažil někdy on sám soupeření mezi brankáři? A od koho se toho v kariéře nejvíc naučil? I to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

autoři: Vojtěch Bidrman , als
Spustit audio