Po roční odmlce se v Ostravě bude znovu hrát největší turnaj v plážovém volejbalu v Česku

4. květen 2021 13:38

Nejlepší světoví plážoví volejbalisté v červnu znovu obsadí Dolní oblast Vítkovic v Ostravě. Na čtyřhvězdičkovém turnaji Světové série budou bojovat o účast na olympijských hrách v Tokiu, a tak tam nebudou chybět ani nejlepší české páry.

V loňském roce se nakonec 3. ročník ostravského turnaje nekonal pochopitelně kvůli celosvětové pandemii koronaviru. Také letos nebude tak jako v předchozích letech. Hráči i jejich doprovod budou muset být v uzavřené bublině.

„Učíme si i od turnajů, které probíhaly před námi. Celé to máme nastavené tak, abychom maximálně ochránili zdraví hráčů mimo jiné před olympijskými hrami v Tokiu,“ říká ředitel turnaje Martin Duka.

Předseda Českého svazu volejbalu Marek Pakosta se snaží ve spolupráci se státními autoritami vyjednat v areálu co nejvyšší možný počet diváků. Ale jak to dopadne, je měsíc před turnajem složité říct.

„To si nedovolím predikovat. Nicméně pilotní pokusy v oblasti hokeje a fotbalu nám dávají určitou šanci. Záleží, jak to posoudí úředníci, kteří to mohou vidět jinak než my sportovci,“ dodává Pakosta.

Turnaj bude poslední velkou příležitostí vybojovat účast na olympiádě v Tokiu. O účast by díky nedávným skvělým výkonům už neměli přijít Ondřej Perušič a David Schweiner. Ostatně mají to spočítané, jak hlásili v dobré náladě z tréninkového kempu na Tenerife čeští reprezentanti a předloňští ostravští finalisté.

O Tokio by neměly přijít také Markéta Nausch Sluková s ostravskou rodačkou Barborou Hermannovou.

Spustit audio