Po přestávce přišel kolaps. Slávisté proti Anderlechtu nezvládli druhý poločas

19. srpen 2016

Fotbalisté Sparty a Liberce mají reálnou šanci postoupit do Evropské ligy. Pražský tým si z Dánska do odvety přivezl bezgólovou remízu se SönderjyskE a Slovan z Kypru výhru 1:0 nad Larnakou. Zato Slavia může už jen doufat ve sportovní zázrak. V Edenu prohrála s Anderlechtem Brusel 0:3.

„Já si myslím, že to byl hratelný soupeř, protože v první půli jsme měli šance. Celá Slavia na to čeká hrozně dlouho a pak to takhle zakopeme,“ vystihl zklamaný kapitán Jiří Bílek náladu fotbalistů Slavie.

V Edenu si všichni přejí návrat mezi českou špičku a zápasy v evropských pohárech, jenže stále tomu něco chybí. S Anderlechtem to nejméně poločas na propadák nevypadalo, jenže pak přišel kolaps.

„Myslím, že jsme byli od půle nekoncertování. Začalo to dohadováním o autovém vhazování, dělali jsme zbytečné chyby. Hráči se neumí soustředit devadesát minut, ale nevím, čím to je. Možná kondicí nebo nezkušeností v těžkých utkáních. Hrajeme hodně zápasů v řadě a zjišťujeme, jestli to zvládneme. Tohle jsme nezvládli,“ litoval po utkání trenér Dušan Uhrin mladší.

„Říkáme si, abychom dobře vstoupili do druhé půle, ale dostali jsme laciné góly. První gól nám nepomohl po psychické stránce, pak už hráli to, co potřebovali,“ zhodnotil nepovedený druhý poločas stoper sešívaných.

Čtěte také

Psychika po prvním obdrženém gólu se na domácí hře evidentně podepsala. Jako by slávisté najednou ztratili jistotu. „Těžko se mi to vysvětluje. Budeme si to muset zanalyzovat, určitě tam jsou individuální chyby a soupeř je kvalitní a každou potrestal.“

Fotbalisté Slavie musí chyby nutně odstranit a nejen v odvetě v Bruselu dokázat, že nesměřují zpátky do průměru. I když účast v Evropské lize se letos asi konat nebude. „Tak šance je pořád, ale už je malá,“ ještě úplně neztrácí naději kapitán Slavie Jiří Bílek.

Vršovický tým ale čeká i náročný ligový program. „Máme dva dny, abychom se vzchopili. Máme odehráno nejvíc zápasů z celé z české ligy. Musíme doma porazit Příbram, pak nás čeká odveta v Belgii a pak velice těžké utkání v Plzni,“ předestřel Dušan Uhrin další program sešívaných.

autoři: mva , vman
Spustit audio