Po několika běžeckých závodech uzavřou dnes centrum Pardubic cyklisté

12. květen 2016

Centrum Pardubic dnes ovládnou cyklisté. Už po čtyřicáté se tu jede Křivkův memoriál, závodit tu budou tři kategorie a očekává se řada velmi dobrých výkonů. Tradičně se bude jezdit i přes opravenou třídu Míru.

„Křivkův memoriál je tradiční cyklistické kritérium v centru města. Je to letos již jubilejní 40. ročník. Tento závod se jezdí na památku reprezentanta Josefa Křivky,“ říká ředitel závodu Pavel Petr.

Nová třída Míru závodníkům vyhovuje

Trasa vede přímo centrem města přes Sukovu třídu a nyní i přes opravenou třídu Míru. „V loňském roce se tam jelo poprvé a kupodivu si to závodníci pochvalovali, že to bylo lepší než na té asfaltové hrbolaté trati. Okruh má 1500 metrů a hlavní závod se jede na padesát okruhů,“ dodává Petr.

V memoriálu startují celkem tři kategorie. „První závod startuje v 17 hodin závodem kadetů. Je to závod na 30 minut. Po skončení této kategorie jede závod juniorů. Ty jednou závod na 40 minut. Potom bude zahájen hlavní závod,“ upřesňuje Pavel Petr.

Omezení v dopravě

Od 16:30 zhruba do 22:00 bude kvůli závodu úplně uzavřena třída Míru, na ní je start i cíl závodu. Částečně omezen bude provoz na náměstí Republiky, Sukově třídě a Masarykově náměstí.

Od ústí třídy Míru na náměstí Republiky a dál na Sukově třídě budou, až po Masarykovo náměstí uzavřeny levé jízdní pruhy a veřejná doprava svedena do pravých jízdních pruhů. Masarykovo náměstí bude v průběhu závodu pro veřejnou dopravu, s výjimkou městské hromadné dopravy, uzavřeno.

Autobusy a trolejbusy budou jezdit v úseku od třídy Míru po Sukovu třídu obousměrně v levých jízdních pruzích, pravé budou zcela patřit závodníkům. Motoristy povede objízdná trasa obousměrně od křižovatky Masarykova náměstí se Sukovou třídou bezejmennou propojkou do ulice K Polabinám a na Palackého třídu.

autoři: pta , gut
Spustit audio