Parní Babičkou do železničního muzea v Martinicích. Ideální víkend pro malé i velké kluky, kteří mají rádi vlaky

Martinice v Krkonoších jsou už po dvanácté centrem nostalgických jízd parních vlaků z Vrchlabí do Rokytnice nad Jizerou. Soupravu historických vozů o víkendu povede parní lokomotiva 310.0134 z Turnova zvaná Kafemlejnek nebo také Babička.

V soupravě je zařazený i restaurační vůz, kde si můžou zájemci koupit suvenýry s železniční tématikou. Historické vlaky projíždí stanicí Martinice v Krkonoších, která je pro svůj vzhled a technické vybavení kulturní památkou. Je tam také otevřeno železniční muzeum a v sobotu 16. července je na nádraží připraven i program pro rodiče s dětmi.

U příprav na 1. Krkonošský parní víkend byl i náš redaktor Jaroslav Hoření, který se také část trasy svezl. „Tady máme dolní Pojizeří, což je Turnov, Semily, to je krásné. A pak druhá moje krásná trať, moje srdcovka, je Martinice Rokytnice, protože tam jedu kolem Jizery,“ popsal své oblíbené tratě strojvedoucí parního Kafemlejnku Bohumil Farský.

Jízdní řády najdete na stránkách martinického nádraží. Víkend s párou skončí až v pondělí 18. července, kdy se souprava vydá z Martinic do Turnova. Další historické vlaky vyrazí na koleje mezi Vrchlabím a Rokytnicí nad Jizerou o víkendu 13. a 14. srpna.

Spustit audio

Související