Ostravský Fesh Fesh skončil na Rallye Dakar mezi desítkou nejlepších kamionů

17. leden 2023 07:40

Letošní Rallye Dakar byla pro české kamiony po sportovní stránce vydařená. Velkým úspěchem je stříbro Martina Macíka. Ale dařilo se třeba i ostravskému Fesh Fesh týmu. Posádka ve složení Vrátný – Boba – Martinec dojela na konečném devátém místě. Což je v konkurenci více než 50 kamionů beze sporu slušný výsledek.

„Těším se domů, na rodinu a do práce, bylo to dlouhé. Auto teď nějakou dobu nechci vidět, vajíčka budu jíst jen míchaná, protože se nemůžu podívat na písek ani v přesýpacích hodinách. Závodění bude chviličku spát,“ říká s úlevou ostravský závodník a zároveň šéf týmu Fesh Fesh Tomáš Vrátný.

Jeho posádka skončila na Dakaru devátá, což potvrdila v poslední etapě, když dojela symbolicky také na deváté pozici. Ale závěr rozhodně nebyl pro české jezdce jednoduchý.

Tatrovka Tomáše Vrátného měla na začátku dakarské Rallye problémy s řazením a nastavením motoru. V šesté etapě navíc skončil kamion na boku a musel být vyproštěn. Všechny problémy se ale nakonec podařilo vyřešit a ostravský tým si dojel pro celkové deváté místo.

„Je to fajn. Dokončit Dakar je vždycky úžasné, zvláště pokud byl takhle dlouhý a obtížný. Teď je toho strašně moc, sumarizovat se bude s odstupem,“ uzavírá šéf ostravského závodního týmu Fesh Fesh Tomáš Vrátný.

Posádka jeho litevského kolegy Vaidotase Paškevičiuse dokonce poslední etapu Dakaru vyhrála. Ale kvůli předchozím problémům se vstřikováním a následnou penalizací skončil druhý kamion z Ostravy na celkové 16. pozici.

Spustit audio

Související