Ostrava žije hokejem, festival Art of život, opavský či třinecký Majáles... Vyberte si z našich tipů

9. květen 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Ostrava se stává dějištěm zápasů skupiny B Mistrovství světa v ledním hokeji. V Ostravar Aréně se v pátek utkají od 16:20 hodin Slovensko s Německem a od 20:20 Švédsko se Spojenými státy Americkými. Sobotní program otevře v 12:20 utkání Francie – Kazachstán, v 16:20 následuje zápas mezi Polskem a Lotyšskem a ve 20:20 na ostravském ledě nastoupí týmy USA a Německa.

Český tým hraje tradičně v Praze, kde do šampionátu vstoupí v pátek ve 20:20 soubojem s Finskem. V sobotu pak změří síly s Norskem.

Podrobnosti k hokejovému mistrovství najdete ve speciálu na webu iRozhlas.cz.

Majáles Těšínského Slezska
V Třinci se v pátek chystá Majáles Těšínského Slezska. Dopoledne od 10:00 do 13:30 hodin před prostranstvím kulturního domu Trisia tak bude patřit studentům středních škol a ukázkám jejich dovedností.

Pestré vrstvy zvou Na šichtu!
Ostravský festival Pestré vrstvy v pátek zavede zájemce Na šichtu! Účastníci komentované procházky se vydají po stopách dělníků mířících za prací. Sraz je v 16 hodin před kostelem Panny Marie v Hrabůvce.

Příbuzní v Loděnici
Do areálu Loděnice Děhylov v pátek večer zavítá Honza Nedvěd mladší s kapelou Příbuzní. Na jejich koncert plný oblíbených hitů i vlastní autorské tvorby jste zváni na 19:30 hodin.

Art of život

A konečně pozvání do Frýdku-Místku, kde v pátek ve 14 hodin začíná multižánrový festival Art of život. V prostorách bývalé Moravia banky se usadí umělci, hudebníci, designéři i třeba cukráři.

Pokud to v pátek na tento festival nestihnete, můžete se zastavit i v sobotu, a to od 10 hodin dopoledne. Podrobnosti o programu či vstupném najdete na webu artofzivot.cz.

Čtěte také

Mistrovství ČR v nordic walking
V Bruntále se v sobotu koná 2. ročník Nordic Walking Mistrovství České republiky.  Trasy dlouhé 5 a 10 kilometrů povedou na Uhlířský vrch. Prezentace závodníků začíná v 8 hodin na hřišti Cihelní a první závod pak startuje v 11 hodin.

Den matek v Muzeu Trojmezí
V Muzeu Trojmezí můžete už v sobotu oslavit Den matek. A to výrobou drobných dárků jako je šperk, obrázek na skle či záložka. Ve 13 a v 15 hodin navíc začínají i komentované prohlídky muzea.

Opavský majáles
V Opavě se pak nejen studenti chystají na Opavský Majáles. Program je připraven od 14 hodin v Městských sadech.

Den otevřených mlýnů
Sobota je také Dnem otevřených mlýnů. Zajít se podívat můžete třeba do Choltic na větrný mlýn mezi 10. a 14. hodinou. Otevřený je také mlýnek v Řepištích, ve Spálově, Nových Dvorech či ve Staré Vsi.

Zrekonstruovaný mlýnek, tzv. větřok, ve Václavovicích

Bubofest na Sovinci
Hrad Sovinec o víkendu hostí multižánrový  festival Bubofest. Vystupují na něm kapely, zpěváci, divadelníci a návštěvníci mohou také sledovat dokumentární filmy. Hrad je otevřen od 9 do 17 hodin.

Pestré vrstvy ve finále
Neděle je posledním dnem ostravského festivalu Pestré vrstvy. Dopoledne od 10:15 se můžete vydat na haldu Hedvika. Sraz zájemců je na parkovišti u LDN v Radvanicích.  Večer jste pak na 18. hodinu zváni do klubu Stará Aréna na besedu se dvěma nadšenými badateli v historii Ostravy.

Soutěž hasičské drobotiny
O dětského železného hasiče se bude v neděli soutěžit v Českém Těšíně. Začátek je v 10 hodin ve sportovním areálu na ulici Frýdecká.

autoři: Romana Kubicová , tif
Spustit audio

Související