Oštěpařka Špotáková ozdobila Zlatou tretru nejdelším hodem sezony. S sebou měla amulet proti negativní energii

9. září 2020 07:51

Světová rekordmanka v oštěpu Barbora Špotáková ovládla kvalitně obsazenou soutěž na Zlaté tretře v Ostravě. Na nejprestižnějším českém mítinku zažila v minulosti hodně zklamání, ale tentokrát odcházela ze závodní plochy s úsměvem a překvapivým výkonem. Za 65 metrů hodila naposledy před víc než třemi lety.

Hned v první sérii doletěl oštěp z ruky Špotákové na 65 metrů a 19 centimetrů a tím tak trochu skončil souboj o vítězství, přestože se pak druhá Polka Maria Andrejczyková i třetí Nikola Ogrodníková lehce přiblížily. Špotáková se tak posunula na páté místo letošních světových tabulek - a výkon překvapil i jí samotnou.

"To jsem nečekala, mám obrovskou radost. Vlastně stejnou jako když jsem vyhrála třeba mistrovství světa, s tím se to dá srovnat," netajila se po závodě spokojeností sportovkyně, která s rodinou žije v Unhošti u Kladna. 

V srpnu přitom trojnásobná mistryně světa nemohla kvůli bolesti achilovky pořádně chodit a Zlatá tretra není mítinkem, na kterém by se jí dlouhodobě dařilo. Po jednom z nepovedených závodů v Ostravě dokonce mluvila v nadsázce o tom, že snad je stadion postavený na pohřebišti.

"Nepodcenila jsem to, a vzala si s sebou nějaké věci, aby člověk odehnal nějaké negativní energie," dodala Špotáková. Každopádně byla nadšená z toho, že tribuny nebyly prázdné, jako třeba na mítincích Diamantové ligy.

autor: Jakub Marek
Spustit audio