Osm sportovních hvězd na Radiožurnálu! Startuje nový Olympijský rok

Radiožurnál spouští přesně rok před začátkem zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu projekt Olympijský rok, který nese podtitul Zanechat stopu! Cílem projektu je mapovat přípravu osmi sportovců a vyvrcholení jejich kariéry na olympijských hrách.

Celý rok bude Radiožurnál trávit s biatlonistkou Gabrielou Koukalovou, snowboardistkami Ester Ledeckou a Evou Samkovou, rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou, hokejovým trenérem Josefem Jandačem, sjezdařem Janem Hudcem, skokanem na lyžích Romanem Koudelkou a paralympionikem Patrikem Hetmerem, který vyniká v alpském lyžování.


Natáčet budou elitní sportovní reportéři Radiožurnálu i speciální reportér – moderátorka Lucie Výborná.

Společnou linkou všech příběhů je nejen cesta na zimní hry, ale také speciální logo Olympijského roku, do kterého se prolínají stopy všech zúčastněných sportovců. Z toho vychází i podtitul projektu – Zanechat stopu!

Na projekt už se těší například snowboardistka Eva Samková. „Slyšela jsem už pár dílů před olympiádou v Riu a přijde mi to super. Mně se to moc líbilo,“ zmiňuje Samková předchozí projekt, kdy natáčeli reportéři Radiožurnálu celý rok přípravu devíti sportovců na poslední olympiádu.

Mezi hlavními tvářemi tehdy figurovali zlatý medailista Lukáš Krpálek, dvojnásobný medailista Josef Dostál, plavkyně Simona Baumrtová nebo tenistka Lucie Šafářová. „Já jsem to ráda poslouchala a občas jsem i nevylézala z auta, abych to doposlechla,“ dodává Eva Samková.

Radiožurnál bude i tentokrát mapovat dvanáct měsíců příprav sportovců i vyvrcholení jejich kariéry v Pchjongčchangu. V časosběrných seriálech, sérii dokumentů i na webu a sociálních sítích nabídne pohled do zákulisí příprav na hry.

autoři: prh , Jana Němečková
Spustit audio