Olympijský festival v Ostravě přilákal přes 100 tisíc lidí. Největší zájem byl o bruslení a curling

26. únor 2018
Dobré dopoledne , Dobré dopoledne

Během olympiády mohli v Ostravě lidé navštívit Olympijský festival. Ten skončil včera a přišlo se na něj podívat přes sto tisíc návštěvníků. V telefonickém rozhovoru nám to řekla Martina Kučerová z Českého olympijského výboru.

Jaký byl o Olympijský festival v Ostravě zájem? Kolik lidí celkem přišlo?

O festival byl opravdu velký zájem. Včera těsně po skončení jsme návštěvníky dopočítali a dostali jsme se na číslo 101.624 a to, že jsme překonali stotisícovou hranici, nás opravdu hodně těší. Zejména vzhledem k těm mrazivým teplotám, které byly v závěrečných dnech, si myslím, že to vypovídá o tom, že Ostravané mají zájem o sportování.

Které atrakce byly nejpopulárnější?

Samozřejmě velký zájem byl o bruslení, protože bruslit v Ostravar Aréně na hlavní ploše není úplně každodenní záležitost. Mimořádně atraktivní byl curling a co nás možná trošku překvapilo, že lidé měli opravdu veliký zájem o saně, boby a skeleton.

Ještě něco dalšího vás překvapilo?

Nevím, jestli překvapilo, ale hlavně nás potěšil zájem škol, protože my jsme část programu věnovali školám v rámci organizovaného programu přes Český olympijský výbor. Ale měli jsme ještě spoustu škol a školek, které se nám samy hlásily. A líbila se i Korejská vesnička na Masarykově náměstí, kde se dětem moc líbilo, že mohou jezdit po té hromadě sněhu.

Pokud by byl Olympijský festival také za čtyři roky, co byste chtěli do příště vylepšit?

To se momentálně hodně těžko říká, protože čtyři roky jsou dlouhá doba a my teď projekt končíme. Určitě by se tam nějaké drobnosti našly, protože zájem byl opravdu velký a my jsme museli na víkend posilovat objem veškerého sportovního vybavení, které jsme měli v půjčovnách. Takových detailů tam pár bylo, ale teď si vezmeme čas na vyhodnocení a zpracování jednotlivých faktů. A za čtyři roky to snad bude ještě lepší.

Spustit audio