Olomoučtí hokejisté stráví reprezentační pauzu na třetím místě! Budějovice Sedláčka moc neprověřily

7. listopad 2022 08:52

Hokejisté Olomouce vyhráli vyrovnaný zápas s Českými Budějovicemi 3:1. Reprezentační přestávku stráví na třetím místě extraligy. Jihočeši se těžko dostávali přes olomouckou obranu, za kterou poprvé po příchodu na hostování chytal Jakub Sedláček.

„Bylo to o proměňování šancí. Měli jsme jich stejně jako domácí, tutovek možná ještě o trochu víc. My jsme je ale neproměnili, oni ano. V tom byl rozdíl,“ říkal po utkání střelec jediné branky Českých Budějovic Tomáš Čachotský.

Olomoucký trenér Jan Tomajko chválil výkon brankáře Jakuba Sedláčka, který se do hanáckého klubu vrátil po roce. „Věděli jsme z obou stran, do čeho jdeme. Ohledně zapadnutí do mužstva jsme neměli obavy. Kuba dal hráčům klid. Když měl šanci chytit, tak ji chytil,“ uvedl Tomajko.

„Kuba dal hráčům klid. Když měl šanci chytit, tak je chytil.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Jakub Sedláček stál v brance v soutěžním utkání kvůli zranění naposledy v únoru. „Bylo to samozřejmě těžké, dlouho jsem nechytal. Kluci mi to velmi usnadnili, zvlášť v první třetině, kdy na mě šlo málo střel. Celý zápas jsme hráli výborně do obrany,“ pochvalovala si staronová posila Olomouce.

Olomouckému týmu se teď mimořádně daří, přestože po konci minulé sezóně z něj odešla hvězda David Krejčí. Jakuba Sedláčka současné výkony Hanáků proto překvapily. „David byl persona extraligy extraligy, a když odešel, asi se nečekalo, že to bude takové. Kluci se ale semkli a hrají výborný hokej,“ těší Sedláčka.

Jakub Sedláček je domluvený na hostování v Olomouci do konce listopadu. Co bude dál, zatím ještě neví.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související